*Nettavisen* Nyheter.

- Han er en del av oss

- Ashok er en del av Lørenskog kommune selv om han ikke får komme tilbake, sier ordfører Åge Tovan etter den knusende dommen.

Fredag ble det klart at Lørenskog kommune ikke vant fram i søksmålet mot staten. På vegne av lokalsamfunnet hadde kommunen saksøkt staten for at 14 år gamle Puvanewaran Jegatheeswaran, alias Ashok, skulle få bli på Fjellhamar. Der hadde han bodd i fosterfamilie siden 2003.

- Vi skal ikke miste kontakten med Ashok. Han er en del av Lørenskog selv om han ikke er her, sier ordfører Åge Tovan.

Tvangsutsendt
24. mai 2006 ble Ashok tvangsutsendt til sitt hjemland Sri Lanka. Helst ville Tovan ha tenåringen tilbake til Fjellhamar. Nå ser det mørkt ut for den drømmen.

- Han hadde bodd her i nesten fire år. Det er lenge i den alderen. Han var sveiset sammen med dette miljøet. Han var veldig populær blant kameratene. En fornuftig gutt, sier Tovan.

Lørenskog-ungdommens støtte til kameraten sin kom til syne i forrige uke da søksmålet ble behandlet i Oslo tingrett. Da var tilhørerbenken full av vennene til Ashok. På utsiden av Oslo tinghus sto demonstranter med krav om at staten måtte gjøre hva som var det beste for Ashok.

Se video fra rettssaken her. Artikkel fortsetter under.

207912

Lørenskog kommune mente at staten ikke hadde fulgt FNs Barnekonvensjon da de tvangssendte Ashok ut av Norge. Oslo tingrett mener derimot at det beste for Ashok er å bli i Sri Lanka sammen med sine besteforeldre. Les egen sak.

- Vi trodde på barnekonvensjonen og at det beste for Ashok var på gå på Fjellsrud skole, og at han fikk fortsette på fotballaget der, sier Tovan.

- Har det ikke bra
Etter at Ashok ble sendt til sine besteforeldre i Colombo i mai 2006, sendte Lørenskog kommune et team til Sri Lanka for å se hvordan han har det. også TV 2 har vært nede for å sjekke opp på Ashok. Ifølge gutten selv har han det ikke veldig bra hos sine besteforeldre.

Du kan se videointervju med ham her. Artikkel fortsetter under.

213791

- Vi vil fortsette å holde kontakt med ham i Colombo, og passe på at han holder seg på skolen, og holde ham skolepenger, skolekyss og uniform. Jeg er overbevist om at hans kamerater også vil støtte ham. Det de har gjort i denne saken er helt utrolig. Jeg har stor tro på framtiden når ser hva ungdommen i Lørenskog har gjort i denne saken, sier Tovan.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag