*Nettavisen* Nyheter.

- Han er en tosk!

Advokat Steinar Wiik Sørvik fortsatte sin tirade mot politiet i Stavanger torsdag ettermiddag.

29.09.05 16:33

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Etter å ha tatt en politibetjent på fersken i å ransake tiltalebenken og sine egne notater, raste i går advokat Wiik Sørvik mot politiet i Stavanger. Visepolitimester i Rogaland, Arne Hammersmark, forklarte i går at ransakingen er ledd i sikkerhetstiltakene, men forsikret at politibetjentene i rettslokalene ikke ser på notater oppe på pultene eller i papirene til advokatene.

Denne forklaringen godtar ikke Wiik Sørvik.

- Han er en tosk og han fortjener å bli omtalt som en tosk! Siter meg gjerne på det, sier Nokas-forsvareren til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Har anmeldt saken
Torsdag anmeldte Wiik Sørvik, som forsvarer Nokas-tiltalte Lars Erik Andersen, politimesteren og visepolitimesteren til Spesialenheten for politisaker (tidligere Sefo).

- Jeg har anmeldt dem for ulovlig ransaking. Visepolitimesteren er også anmeldt for å ha forledet sine politibetjenter for å tro at det de gjør er lovlig, sier Wiik Sørvik til TV 2 Nettavisen.

Han sier han har flere vitner på at politiet så i hans notater og gikk dermed mye lenger enn det Hammersmark hevdet. Wiik Sørvik viser også til et fotografi i Aftenposten i dag som viser en av politibetjentene holde i en forsvarer-mappe.

Bør vurdere sin stilling
Til tross for klar beskjed fra sorenskriver og administrator i saken, dommer Helge Bjørnestad, om at advokatenes notater er forbuden frukt, fortsetter Wiik Sørvik sin tordentale mot visepolitimesteren i Rogaland, Arne Hammersmark.

- Visepolitimesteren har vist før at han er en fare for rettssikkerheten i Norge. Nå viser han det igjen. Jeg mener han bør vurdere sin stilling, sier Wiik Sørvik og oppfordrer samtidig Hammersmark til å søke jobb i land «som er kjent for den slags».

- Har ingen fornufig kommentar
Konfrontert med Wiik Sørviks nye uttalelser torsdag, kan ikke visepolitimester Hammersmark gjøre annet enn å småle på telefonen til TV 2 Nettavisen.

- Jeg kan ikke kommentere dette. Jeg tror ikke jeg har noen fornuftig kommentar til dette, sier Hammersmark.

Han sier han tar anmeldelsen med knusende ro og står fast på at hans politibetjenter ikke har gjort noe galt.

- Vil dere endre rutinene deres etter dette?

- Nei, ikke i dette tilfellet. Men vi har sett hvordan de reagerer på dette med denne gule post-it lappen, så vi vil stramme inn på hjelpen politibetjenter gir forsvarerne i forbindelse med å få datamaskinene sine koblet opp mot internett. Nå må forsvarerne skriftlig anmode om hjelp, så slipper vi noe bråk når de jobber mellom notater og datamaskinene, sier Hammersmark til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.