*Nettavisen* Nyheter.

- Han har mistet tillit

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)

Hans Geelmuyden mener Bjarne Håkon Hanssen bommer hvis han tror man blir kommunikasjonsrådgiver over natta.

01.11.09 21:06

- Hvis det var så enkelt å grunnlegge et firma som Bjarne Håkon Hanssen og hans kolleger tror, så hadde jo alle gjort det. Det er ikke bare å ha dyre lokaler og hyre noen dyre mennesker og tro at alt flyr, sier Hans Geelmuyden i kommunikasjonsfirmaet Geelmuyden. Kiese.

Av egen erfaring vet han at å starte i kommunikasjonsbransjen krever jobbing dag og natt i flere år. Han har jobbet med eget selskap i 20 år.

Ikke imponert

Geelmuyden er på ingen måte imponert over hvordan tidligere Helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen har håndtert alle negative presseoppslag den siste tiden.

Den siste av disse var førstesideoppslaget i søndagens utgave av VG, hvor Hanssen sto fram og fortalte om bruddet med kona og forholdet til tidligere underdirektør Inger Mette Nilstad i samme departement.

Nå skal Bjarne Håkon Hanssen inn i rådgivingsbransjen - gjennom selskapet First House.

- Vil selskapet få oppdrag?

- Jeg tror dette handler mye om hvilken holdning Bjarne Håkon Hanssen og kollegene har. Hvis han blir kommunikasjonsrådgiver for å forsøke å tjene kjappe, lettvinte penger fordi han nettopp har gått av som statsråd, tror jeg han mislykkes. Hvis han går inn i det nye yrket med stor ydmykhet for kompleksiteten i faget og yrket, er jeg sikker på at kan kommer til å bli en god kommunikasjonsrådgiver om fem til ti år, sier Hans Geelmuyden.

- Så man vil ikke få toppkundene fra dag én?

- Neppe. Man må gjøre seg fortjent til tillit, tror han.

Presset av mediene

Geelmuyden reagerer spesielt på saken om bruddet med kona og forholdet til underdirektør Nilstad.

- Han skulle tatt regien selv fra dag én. Nå har han blitt presset av mediene. Gode kommunikasjonsfolk tar regi med sin egen historiefortelling. De blir ikke presset fra skanse til skanse av presse og medier.

Oppstyret rundt Bjarne Håkon Hanssen startet da han på Arbeiderpartiets valgvake under årets stortingsvalg bekreftet at han ville fortsette som statsråd. Dette fortsatte han å si, helt til han fortalte sannheten 8. oktober. Medieoppstyret fortsatte da det ble kjent at Hanssen skulle gå over til pr.-bransjen, og toppet seg altså søndag - med avsløringene om bruddet med kona.

- God krisehåndtering handler om å være først på talerstolen slik at angrepene stanser. First Houses håndtering er motsatt. Selskapet sleper bena etter seg, og forteller halvsannheter som genererer nye angrep.

For Geelmuyden er det altså håndteringen, ikke saken, som er problemet.

- Jeg har selv møtt min kone på jobben. Vi var jevnbyrdige ettersom hun også var partner i selskapet. Jeg ønsker ikke å moralisere rundt jobbforelskelser. Problemet for Hanssen er at han er statsråd, tillitsvalgt og at han har involvert seg med en underordnet. En statsråd må være ekstremt aktsom. Jeg får inntrykk av at han ikke har vært tilstrekkelig aktsom i denne saken.

- Har Hanssen mistet sin folkelighet?

- Nei, men han har iallfall mistet ganske mye tillit.

- Det er ganske tøft for tiden
I et intervju med TV 2 søndag kveld sier Bjarne Håkon Hanssen at han har det tøft for tiden. Søndag fylte han 47 år.

- Jeg har vel hatt bedre og triveligere bursdager, sier han til TV 2.

- Selv om jeg synes det er veldig tøft nå, tror jeg at jeg bygger opp kompetanse på hvordan det er å være i en tøff situasjon, sier Hanssen til TV 2

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.