RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han har plaget oss i månedsvis

Foto: Daniel D. Laabak
Sist oppdatert:
Den ansatte som knivstakk en kunde på Deli de Luca hevder offeret plaget de ansatte. - Tull, sier offerets kamerat.

Nettavisen har snakket med to unge menn som havnet midt i knivdramaet i Oslo sentrum natt til søndag. De to mennene hadde hatt en hyggelig tur på byen, da de ble vitne til at en mann ble knivstukket og livstruende skadet, av en ansatt i kiosken Deli de Luca.

De to vitnene forteller at kiosken var full av mennesker da mannen bak disken plutselig begynte å krangle med kunden. Den ansatte hevdet overfor vitner at kunden hadde plaget de ansatte i kiosken. Kameraten reagerer kraftig på denne påstanden, og sier at dette er rent oppspinn.

Les også: Deli-knivstikker var godt likt

- Ingen grep inn
- Jeg vet ikke hva de kranglet om, men plutselig begynte den ansatte å løpe etter kunden inne i butikken. De løp vilt langs hyllene i kiosken, og flere ting ble revet ned, forteller vitnet til Nettavisen.

Han forteller at ingen av de mange tilstedeværende, hovedsakelig folk på vei hjem fra byen, grep inn.

- Jeg tror mange av dem som var i kiosken var beruset. Dessuten forstod vi ikke alvoret før lenge etterpå, sier han.

Vitnet forteller at han ikke la merke til at den kiosk-ansatte hadde en kniv i hånden. Først etterpå fikk han vite at den ene personen var blitt knivstukket og alvorlig skadet.

- Det er ganske ekkelt å tenke på at jeg nesten ble sneiet av kniven. Den ansatte løp jo rett forbi meg, sier vitnet.


- Plaget oss i månedsvis
Den Deli de Luca-ansatte løp etter kunden ut av butikken. Etter en stund kom han tilbake igjen, og stilte seg bak disken.

Vitnet spurte da den ansatte: - Hvorfor gjorde du det?

- Han har kommet hit og plaget oss i flere måneder, svarte mannen i kassen.

De ansatte i Deli de Luca gikk inn på bakrommet, for deretter å komme ut i butikken igjen. Samtlige virket sterkt preget av dramaet.

- Bare tull
- Jeg må si jeg reagerer kraftig på det jeg leser om at han skal ha plaget de ansatte ved Deli de Luca. Dette er bare tull, sier offerets kamerat til iOslo.no.

Han har nettopp kommet hjem fra sykehuset hvor han har besøkt kameraten sin. Han hadde en helt annen versjon av saken.

- Det som skjedde, var at noen sa på tull at «hei, han stjeler». Dermed skulle han i kassa sjekke lommene hans, og da oppsto det selvfølgelig en krangel. Det er jo ikke noe hyggelig at noen påstår at du stjeler, sier kameraten.

Offeret skal ha forsøkt å stikke fra butikken, men ble stoppet av noen underveis. Deretter skal den ansatte ha begynt å løpe etter ham i butikken.

- Fyren hoppet over over disken, løp etter ham og stakk kniven i siden på ham. Da skjønte de andre at han var gærn, og lot kameraten min få slippe ut av butikken, sier han.

Han sier at vennen hans aldri hadde hatt noe med den ansatte å gjøre før.

- Han har jo vært ute og reist lenge. Han har ikke hatt noe som helst med noen på Deli de Luca å gjøre tidligere. Det provoserer meg å lese at han skal ha plaget de ansatte i månedsvis, og at folk skal tro at han hadde noe skyld i det selv. Det er jo helt feil, sier han.

Segnet om på gata
Et annet vitne som Nettavisen har snakket med, stod utenfor kiosken og røyket, da han plutselig oppdaget den skadde mannen.

- Han kom dassende bortover veien, før han segnet om på gaten like utenfor Burger King, forteller vitnet til Nettavisen.

- Vi var flere personer som samlet oss rundt ham. Jeg la han i stabilt sideleie, mens en kvinne presset mot det blodige såret på magen hans, forteller vitnet.

De to vitnene forteller til Nettavisen at både politiet og ambulanse var raskt på stedet.

- Sprikende forklaringer
Offeret og gjerningsmannen ble begge avhørt søndag formiddag.

- De har sprikende forklaringer om hva som har skjedd, sier vaktleder Håkon Berg ved Sentrum politistasjon.

Ifølge politiet har de to ingen relasjon til hverandre fra før av. Politiet vil foreta vitneavhør, og nye avhør av gjerningsmann og fornærmede i løpet av søndag ettermiddag.

- Det vil ikke bli tatt stilling til varetektsfengsling før vi er ferdige med avhørene, sier Berg.

Les flere saker på iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere