RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han havnet ofte i trøbbel

DREPT: 98 år gamle Hilda Feste ble drept i sitt eget hjem i januar. Mandag starter rettssaken mot en 19-åring tiltalt for drapet.
DREPT: 98 år gamle Hilda Feste ble drept i sitt eget hjem i januar. Mandag starter rettssaken mot en 19-åring tiltalt for drapet. Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
18-åring pågrepet og avhørt om drapet på Hilda Feste (98).

I 20-tiden tirsdag ble en 18 år gammel mann pågrepet, mistenkt for forsettlig drap på Hilda Feste (98).

18-åringen ble kort tid etter avhørt av politiet.

- Min klient er sjokkert. Han er helt knust og tar siktelsen veldig tungt, sier forsvarer Rolf Knudsen til BA.no.

Mannen var i avhør fra klokken 2130 til 0030.

- Han vil samarbeide med politiet så langt han makter og kan, sier Knudsen.

18-åringen ble pågrepet i huset der han bor. Boligen ligger i nærheten av Hilda Festes bolig.

Husker lite

98 år gamle Hilda Feste ble funnet drept i sin bolig i Os om kvelden 1. januar.

18-åringen skal ha vært på fest og drukket sprit samme kveld. Han skal ha vært svært beruset rundt drapstidspunktet.

- Det er begrenset hva han husker, sier Knudsen.

- Jeg vurderte å kontakte politiet

Timer før drapet ble den drapssiktede 18-åringen observert svært beruset i Os sentrum. Det forteller flere vitner til BA. Etter det BA kjenner til, skal han ha blitt oppfordret til å ta kontakt med politiet ettersom han hadde vært på fest og kommet sent hjem drapskvelden.

- Jeg vurderte å kontakte politiet om observasjonene 1. nyttårsdag. Men ettersom de etterlyste en mann i 30-40-årene som mulig gjerningsmann, tenkte jeg ikke mer over saken, sier et vitne som ønsker å være anonym.

- Han var en kjernekar. Jeg hadde aldri trodd dette, forteller en kvinne i nabolaget til BA. Hun hadde kontakt med ham for få dager siden, og forteller at han virket tilfreds og bekymringsløs.

- Havnet ofte i trøbbel

Timer etter pågripelsen i går kveld gikk ryktene fort i Os. Flere mente å kjenne til hvem som var pågrepet.

Tidligere klassekamerater av 18-åringen beskriver en gutt som ofte havnet i trøbbel som liten. Han skal ikke ha mange venner og skal ifølge dem ha blitt mobbet på skolen. 18-åringen droppet ut fra videregående skole, men etter det BA kjenner til, skal han ha begynt i jobb for bare noen uker siden, etter drapet på Feste.

Rullebladet hans er så godt som plettfritt, bortsett fra trafikkforseelser, bekreftet etterforskningsledelsen på en pressekonferanse sent i går kveld.

- Han er foreløpig siktet for forsettlig drap. Det betyr at vi mener han mest sannsynlig er gjerningsmannen, sa politiadvokat Asbjørn Onarheim på en pressekonferanse klokken 22 tirsdag.

Ikke konfrontert med bevis

Politiet opplyste tirsdag kveld at tekniske bevis knytter 18-åringen til åstedet. 18-åringen har så langt ikke blitt konfrontert disse bevisene.

Han er heller ikke blitt spurt om han erkjenner straffskyld for drapet, men sier altså at han ikke husker mye av det som skjedde 1. januar.

- Så langt er det blitt stilt generelle og åpne spørsmål. Han svarer så godt han kan, sier forsvarer Rolf Knudsen.

Ga DNA-prøve tidlig

For rundt en måned siden var 18-åringen i avhør hos politiet. Han ble innkalt fordi etterforskningen viste at han hadde vært i området. 18-åringen avga da frivillig fingeravtrykk og DNA-prøve.

Politiadvokat Asbjørn Onarheim ville tirsdag ikke opplyse hvilke tekniske beviser politiet mener knytter 18-åringen til åstedet.

Det var natt til onsdag uklart om avhørene av 18-åringen vil fortsette onsdag eller torsdag. Politiet opplyste tidligere tirsdag kveld at mannen trolig vil bli fremstilt for varetektsfengsling torsdag eller fredag.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere