RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han hentet oss i Porsche

Sist oppdatert:
«Lars» og kameraten ble oppvartet av det som politiet mener er Lommemannen i årevis. Fredag kom minnene fra ungdomstiden til overflaten igjen.

(iBergen.no) - Hold deg fast! Vet du hvem som er Lommemannen? Telefonen fra kameraten kom fredag formiddag.

Kjente ham igjen
«Lars» fikk sjokk. Den gamle trialtreneren var arrestert som Lommemannen.

- Jeg var svært overrasket over at jeg kjente ham. Slik sett fikk jeg sjokk. Men så tenkte jeg litt over opplevelsene fra vi var mindre. Da var det egentlig ikke så overraskende lengre på en måte.

- Når jeg ser på bildene av ham nå, ser jeg med en gang at det er han. Spesielt på det ene bildet når han ser litt inn i kameraet.

- Har du ikke sett bildene før da?

- Joda, men jeg har aldri koblet det, sier mannen i slutten av 20-årene til iBergen.no.

TV 2 nyhetene avslørte fredag at Lommemannen var tilknyttet motorsportsmiljøet i Bergen. Flere foreldre skal ha reagert på at mannens oppførsel, men han fikk fortsette som trener i Trialklubben. Det gikk mange rykter om at mannen likte unge gutter litt for godt.

205197

Kjøpte motorsykler til guttene
Da «Lars» og kameraten var rundt 13 år gammel, oppsøkte de en dag trialbanen i området. Her traff de den nå 55 år gamle mannen for første gang. Han var den gang trener i trialklubben.

- Han sa han kunne hjelpe meg med utstyr og sykkel. Så kjøpte han både sykkel og utstyr til meg og siden også til kameraten min. Siden den dagen var vi med ham nesten hver dag. Enten på trialbanen eller nede på jobben hans og hjalp til. Her hadde han også laget til en bane som vi kunne kjøre på.

I nesten tre år var de to tenåringene sammen med mannen. Han hentet de to nesten hvor som helst for å kjøre dem til trialbanen eller andre steder.

- Vi kunne bare ringe ham og han kom og hentet oss i Porschen. Det eneste han ikke ville var å hente eller kjøre oss til skolen. Vi synes selvsagt det var kult å kjøre Porsche. Så hadde han også flere kniver i hanskerommet. Han samlet på kniver og hadde også en pistol i hanskerommet ved ett tilfelle, minnes «Lars».

Tok dem med på badstu
«Lars» forteller om det han oppfattet som en hjelpsom og omtenksom mann. Men også en mann som likte godt å være med de unge guttene.

- I en periode var vi hver søndag på et hotell for å bade. Da hentet han oss i Porschen og betalte alt for oss.

- Var ikke det litt spesielt at en voksen mann gjorde?

- Jeg tenkte ikke så mye over det da. Jeg husker bare én episode som jeg synes var litt ekkel. Da måtte vi måtte ta badstu med ham. Da kom han inn i en liten badebukse og en kunne se at han hadde en liten ereksjon. Det var ekkelt.

- Dårlig forhold til sønnen
«Lars» og kameraten var også hjemme hos den tiltalte flere ganger, men aldri helt alene sammen med mannen som er omtalt som en av den verste seksuelle serieforbryteren i Skandinavia noen sinne.

- Sønnen hans likte oss ikke noe særlig. Faren hans kjøpte så mye til oss og det virket som om han var mer med oss enn han var med sønnen sin. Det var bare oss han kjøpte ting og tang til. Forholdet til sønnen virket kunstig, forteller «Lars».

- Stusset dere aldri over at han oppvartet dere så mye?

- Vi stusset noen ganger, han var litt spesiell. Han behandlet oss bedre enn sønnen virket det som. Han var egentlig som en liten guttunge. Kjøpte fyrverkeri til oss og kjørte svinfort med bilen når vi satt på. Men han gjorde aldri noe med meg, aldri.

- Jeg oppfattet ham som en stille og rolig kar som virket litt innesluttet. Han hadde alltid mye folk rundt seg, men snakket ikke så mye med dem liksom. Han var positiv og støttende overfor meg, men jeg vet at kameraten min var litt mer mistenksom enn jeg var.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere