RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Illustrasjonsfoto: Trygg Trafikk)

- Han kidnappet barna

Sist oppdatert:
I flere timer var de to barna sporløst forsvunnet, før de ble funnet alene i et hus. Faren nekter straffskyld for kidnapping.

(iBergen.no) (Bergen tingrett) Mannen hentet sine to døtre på skolen uten at ekskona visste om det og tok dem med seg. Eks-kona hevder mannen kidnappet barna, men 41-åringen nektet i dag straffskyld da saken mot ham startet i Bergen tingrett.

Utløste politijakt
I timene som fulgte etter at faren hentet dem på skolen, skal ikke de to døtrene på sju år hatt kontakt med sin mor. Hun var skrekkslagen og kontaktet politiet. Det resulterte i en jakt på jentene, som samme natt ble funnet i et hus, uten at faren var til stede. Moren anmeldte da sin eksmann for kidnapping.

Overfor politiet benektet den 41-årige mannen at det var snakk om bortføring, men berettiget samvær. Han hevder å ha handlet i den tro at en eldre samværsavtale med ekskona fortsatt gjaldt. Ifølge den skulle han da kunne hente døtrene og ha dem i ti dager. De tidligere ektefellene hadde imidlertid inngått en ny avtale om samværsrett, som begrenset hans tid med jentene.

Men det var ikke første gang at mannen hadde skapt ubehagelige opptrinn i forbindelse med henting av jentene på skolen. Rektor ved skolen oppfatter mannen som psykisk ustabil etter å ha vært vitne til mange episoder.

At mannen er også tidligere er dømt for vold og voldtekt av sin ekskone, har forsterket den generelle frykten for ham.

Fikk besøksforbud
I september bestemte Bergen tingrett at mannen ikke fikk oppsøke ekskona og døtrene etter å ha funnet det overveiende sannsynlig at 41-åringen vil forsøke å kidnappe døtrene igjen. Til tross for det vil han likevel ha krav på samvær fire timer hver tredje lørdag.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere