*Nettavisen* Nyheter.

- Han knadde brystene mine

- Han stilte meg opp mot veggen, førte hendene på en litt intim måte over kroppen min. Så tok han et grepa tak i brystene mine.

11.01.07 19:56

FOLLO TINGRETT: (Nettavisen): Det sa en 25 år gammel kvinne som var til vitneavhør hos den tiltalte politimannen i Ski.

-Det var kjempeekkelt. Jeg hadde mest lyst å gjemme meg og løpe ut. Men jeg synes jeg måtte fortsette avhøret av hensyn til venninna mi, sa hun i retten.

25-åringen var stevnet som vitne i forbindelse med en voldelig sedelighetssak. Den 48 år gamle politimannen avhørte henne på sitt kontor da hun hevder dette skjedde.

Nå står han tiltalt for to tilfeller av beføling mot vitner

- Sexprat
25-åringen fortalte at politimannen pratet mye om sex under avhøret, såpass mye at hun reagerte på det.

- Det var jo for så vidt naturlig å prate noe om sex, siden det var det saken handlet om. Men ikke så mye, sier hun.

- Han spurte om jeg hadde gjort det med venninna mi, for eksempel, sa hun i retten.

Politibetjenten forklarte på sin side i retten at det spørsmålet kom fordi det forelå opplysninger om ei annen jente som var involvert på en slik måte i den andre saken.

- Ekkelt
Under avhøret skal praten ha kommet inn på narkotika og hvordan narkomane ble sjekket.

-Så ville han plutselig kroppsvistere meg for å vise hvor ekkelt det var, slik at jeg kunne fortelle det til venninnene mine så de ikke skulle begynne med narkotika, sa hun i retten.

Ifølge jentas beskrivelse skal hun da ha stått med ansiktet mot veggen og med armene ut, da han startet kroppsvisiteringen.

-Det var liksom en slags intim føring når han tok oppover beina , på armene og også mest i brystregionen. Han tok flere ganger over brystene, og det føltes som om han knadde på dem gjennom genseren. Så tok han et grepa tak i brystene mine, sa hun.

Kvinnen mener dette skjedde innenfor klærne.

- Bare meg
Da hun kom hjem, fortalte hun det til sin mann og til ei venninne. Hun vurderte også om hun skulle anmelde det,

- Men jeg tenkte - det var jo bare meg, og det var jo ikke akkurat sex. Så jeg gjorde ikke noe med det før spesialenheten plutselig ringte. Da ble jeg helt skjelven, sa hun

Hun ble også oppmerksom på at han hadde vært involvert i lignende saker tidligere.

- Bare klappet
Den 48 år gamle politibetjenten sa i Follo tingrett at han gjennomførte en normal kroppsvisitasjon av jenta inne på kontoret.

- Jeg bare klappet på kroppen, helt normalt. Det tok en 10-15 sekunder, sa han.

Foranledningen skal ha vært at de snakket om hennes bekymring for at hennes venninner kunne begynne å bruke narkotika, og hvordan narkomane kan bli pågrepet på åpen gate.

- Jeg ville demonstrere overfor henne hvor ekkelt det var, sa han.

- Synes hun det var ekkelt?

- Ja, det ga hun klart utrykk for etterpå. Men jeg har ikke opptrådt på en slik måte som hun sier, forklarer politimannen.

Saken mot politimannen fortsetter i Follo tingrett fredag. I februar må han møte i Borgarting lagmannsrett, tiltalt for fem lignende forhold av beføling. Han ble frifunnet for dette i tingretten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.