*Nettavisen* Nyheter.

- Han skjøt mens han smilte

Foto: (POLITIET)

Onsdag morgen fortalte det 26 år gamle Nokas-vitnet om skytedramaet i Oslo. Skuddene skjedde etter trusler fra datteren til et annet Nokas-vitne.

04.01.06 12:33

STAVANGER (TV 2 Nettavisen): Den 26 år gamle mannen pekte ut Ihtsham Butt som personen som den skjøt på ham i Torggata i Oslo lille julaften. 26-åringen sa også at han aldri har møtt mannen før, og at skytingen derfor må ha noe med truslene som falt minutter før skuddene.

Forsvareren til Metkel Betew, Marius Dietrichson, hadde onsdag stevnet 26-åringen, og politietterforskeren i saken, som vitne i Nokas-saken.

Årsaken er at skytingen skal ha skjedd som følge av at 26-åringen vitnet til fordel for Metkel Betew i Stavanger tingrett. Kvinnen som nå er siktet i forbindelse med skytingen, er datteren til en 57 år gammel mann som vitnet mot Metkel Betew i Nokas-saken. Les egen sak her.

Poliltietterforskeren bekreftet, på telefon fra Oslo, at gjengjeldelse etter vitnemål i Nokas-saken er et motiv i saken. Men etterforskeren påpekte at saken ikke er ferdig etterforsket, og at det kan være andre motiver for skytingen.

- Det er også lansert andre motiver som jeg ikke ønsker å gå inn på av hensyn til etterforskningen, sa politietterforskeren på telefon i Stavanger tingrett.

- Nå har du driti deg ut
På telefon fra Oslo fortalte også 26-åringen selv om skytingen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Jeg var i sentrum sammen med en kamerat. Vi hadde vært på byen og så havnet vi utenfor et gatekjøkken for å ta oss en matbit, sa mannen.

Da han skulle inn i kebab-butikken, kom datteren til den 57 år gamle Nokas-vitnet ut av butikken.

- Så går hun sakte forbi meg og stopper opp når hun ser det er meg. Hun sier «jeg hører du vitnet mandag for to uker siden». Jeg overså henne og gadd ikke å svare. «Det skal du få angre på. Nå har du driti deg ut skikkelig», sa hun.

Tok ladegrep
26-åringen forteller at tre personer som kvinnen var sammen med, gikk rett forbi og satte seg inn i en blå golf på andre siden av gaten. Kort tid etter går Nokas-vitnet sin datter etter dem og setter seg inn i passasjersetet foran.

HTML EMBED
56-åring fra Svelvik25-åring fra StavangerThomas Thendrup (33)Johnny Thendrup (40)Dan Pettersen (30)Alf Henrik Christensen (43)Lars-Erik Andersen (28)Ikmet Kodzadziku (25)Ridvan Halimi (26)Metkel Negassie Betew (26)Erling Mathias Havnå (47)Kjell Alrich Schumann (39)David Aleksander Toska (29)Åpnes i pdf-fil

- Så tar det 30 sekunder til ett minutt. Så åpner døra seg, og jeg ser en pistol som er rettet mot meg. Jeg ser en håndbevegelse, og det ser ut som om han forsøker å avfyre skudd, men klarte ikke. Så tok han ladegrep, fortalte 26-åringen i retten og fortsatte.

- Så sikter han mot meg mens han smiler og ser meg dønn i øya. Så avfyrer han to skudd.

Så hvem som skjøt
Kameraten til 26-åringen dro ham inn i kebab-butikken. Da de kom innenfor døra, ble det tredje skuddet avfyrt.

- Jeg så hvem som skjøt. Jeg kjenner ham igjen. Det var han som var etterlyst i media. Sa 26-åringen.

- Jeg tror nærmest ikke det er sant. Jeg frosner på stedet. Etter det andre skuddet forsøker kameraten min å dra meg inn i kebabsjappa. Da jeg var inne i kebabsjappa, ble det tredje skuddet avfyrt. Ingen skudd treffer. Takk gud for det.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag