- Han skrøt av bajonett-angrep

ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Den drepte familiefaren sittet fengslet for vold i Kosovo, og ble senere pågrepet for 2 kilo heroin.

11.09.03 16:05

Opplysningene er ventet å understøtte forklaringene om en voldelig far fra de tiltalte. Det kom også frem at faren skal ha truet familien med automatvåpen.

- Jeg ble kjent med bajonetthistorien da jeg var liten. Vi skulle forstå at han var sterk, at han ikke tåler mye fra andre og ikke er redd for andre.

"Var stolt"

- Han var veldig stolt over at han hadde stukket en mann med bajonett, og fortalte ofte om det, forklarte datteren (20). Hun er tiltalt for overlagt drap på faren i Arendal 11. desember i fjor.

I militærtjenesten skal faren ha stukket en medsoldat med bajonett, fordi han irriterte faren. Han ble dømt og sonet ett år, før han kom hjem til familien og barnet.

- Han pleide å si at han hadde det vanskelig i fengselet på grunn av isolasjonen. Han snakket ofte om fengsel da han straffet oss, sa datteren.

Faren skal også ha blitt tatt med 2 kilo heroin i Kosovo rundt 1997. Faren hans betalte kausjon for at han skulle slippe ut av varetekt.

Politisk asyl

Like etter flyktet de til Sarajevo i Bosnia, og fikk året etter politisk asyl i Norge. Saken kom aldri opp for retten.

Bistandsadvokat Pål Eide, som representerer avdødes foreldre, støtter opplysningene fra den drapstiltalte datteren.

- Jeg er kjent med disse opplysningene, bekrefter Eide.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.