RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han skrøt av voldtekt

Sist oppdatert:
BRYNE/OSLO (TV 2 Nettavisen): Arbeidskollegene til drapstiltalte Kim Poulsen beskriver en mann som er sykelig opptatt av kvinner og sex, og som skrøt av å ha voldtatt.

Onsdag ble det gjennomført telefonavhør av de tre danske bygningsarbeiderne som bodde sammen med Kim Poulsen i Bryne da Gunn Merete Lode ble drept.

De tre mennene beskrev en mann som var sykelig opptatt av kvinner.

Arbeidslederen fortalte i sterke ordelag hvordan Poulsen flere ganger hadde demonstrert hvordan han tvang kvinner til å ha seksuell omgang med seg mot deres vilje.

Poulsen skal også ha fortalt arbeidskollegaene om en konkret voldtektsepisode i Danmark. Dette var et forhold han skal ha blitt siktet for, men saken skal ha blitt henlagt på grunn av manglende bevis.

- Han var avhengig av kvinner, og kvinnene skulle tilpasse seg, sa arbeidslederen til retten.

- Noen av historiene var nok oppdiktet, men mange av kvinnehistoriene var nok sanne, sa den danske mannen på telefon.

Truse skåret med kniv
En annen av kollegene sa at den drapstiltalte «snakket om sex på en syk måte» og at «han snakket om det hele tiden».

Den tredje kollegaen beskrev Poulsens kvinnehistorier mer som ville og gale historier som vanlige mennesker ikke får oppleve.

Tematikken er interessant fordi drapet på Gunn Merete Lode kan ha vært seksuelt motivert. Den 32 år gamle kvinnen ble funnet uten truse.

Like ved åstedet fant politiet en truse som var skåret i med kniv. I tillegg har politiet funnet biologisk materiale fra Poulsen på Lodes lepper.

Poulsen er også tiltalt for voldtekt i Danmark, samt ran av to kvinner.

Var på byen
I august 2001 leide de tre mennene et hus ved tinghuset i Bryne sammen med den draptstiltalte Kim Poulsen.

Om kvelden 25. august hadde Poulsen vært på byen sammen med to av kollegene. I retten fortalte mennene at de etter hvert dro hjem fra byen, men at Poulsen ble igjen ute på byen.

Gunn Merete Lode ble drept med kniv natt til 26. august. En 20 år gammel mann, som var vitne til drapet, pekte tirsdag ut Poulsen som drapsmannen.

Ikke påvirket
20-åringen fortalte hvordan Lode hadde bedt ham om hjelp, men at han hadde løpt fra stedet da han så Poulsen med en stor kniv like bak Lode. Mens han løp fra stedet så han drapsmannen stikke ned Lode.

Den tiltaltes arbeidskolleger fortalte i retten hvordan de hadde snakket om drapet den påfølgende mandagen, og hvordan de hadde vært rystet over drapet. Poulsen selv var ikke forandret denne mandagen. Dette til tross for at Poulsen, ifølge ham selv, hadde sett Lode og hennes drapsmann den aktuelle kvelden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere