Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han skulle skjære ballene av meg

Foto: Bertinussen, Rune S. (SCANPIX)
Sist oppdatert:
For 10 år siden ble pensjonisten truet på livet av den trippeldrapssiktede mannen.

- Jeg håper jeg slipper å tenke på den opplevelsen noe mer, sier pensjonisten til Nettavisen.

Ti år har gått siden han ble truet på livet av mannen som drepte Ragna Elida Christensen (61), Linda Anett Hansen (35) og Ole-Roger Olsen (44) i Tromsø søndag kveld.

Les: De ble drept

Politiet i Tromsø mener at de tre ble drept mens de sov natt til søndag. 38-åringen ble plukket opp i villastrøket i Tomasjord i Tromsdalen søndag ettermiddag. Mannen, som framsto som psykisk ustabil, hadde da kuttskader i hånden og ble derfor kjørt til legevakten. Der fortalte han at han hadde tatt tre personer av dage.

Voldelig historie
Den drapssiktede mannen har en lang historie med vold bak seg. Tidlig i 20-årene kom han til Oslo. Der ble han en del av et kriminelt miljø.

Allerede i 1995 ranet han en Rimi-butikk i Asker med pistol. Han ble dømt til 26 måneders fengsel for ranet.

I juni 1998 ble han prøveløslatt etter soning for ranet. Samme måned truet han pensjonisten. som Nettavisen har snakket, med på livet.

«Kommer fra NRK»
Pensjonisten hadde vært i Drammen og spist middag. Etter at han kom inn døra, ringte det på. Utenfor sto en person og presenterte seg som utsendt fra NRKs lisensavdeling.

- Jeg hadde ikke betalt lisensen sa han. Da han kom inn i stua la han en skrutrekker på bordet og sa at han skulle skjære ballene av meg, forteller mannen.

Pensjonisten ble truet til å underskrive en salgskontrakt på bilen sin. Deretter tok den nå drapstiltalte 38-åringen med seg bilen og mobiltelefonen.

Ifølge dommen fra Asker og Bærum tingrett sa mannen at «man pleier å skjære ballene av slike som deg» eller lignende.

Narkotikadom
38-åringen ble dømt for ranet av pensjonisten i 2001. Da hadde han i mellomtiden fått fire års fengsel for grove narkotikaforbrytelser i Sverige. For et års tid siden kom han til Tromsø. Da var han ferdig med soning av sine dommer.

Politiet i Tromsø har en gang tidligere hatt befatning med mannen. Da skulle de transporterte ham til Åsgård sykehus, som tar imot pasienter med psykiske lidelser.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!