RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han slo og misbrukte

(Foto: Ole D. Kvamme, TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
ARENDAL (TV 2 Nettavisen): Aktor i sykehus-drapssaken brukte store deler av innledningsforedraget til å snakke om overgrep fra den drepte familiefarens side.

- Slik saken står, må jeg som aktor legge til grunn at familiefaren brukte til dels stygg vold, han drapstruet dem og begikk seksuelle overgrep, sa statsadvokat Erik Erland Holmen i Nedenes tingrett tirsdag. Han støtter de tiltaltes forklaring om vold og sex-overgrep.

Selv om aktor startet innledningsforedraget med å si at han var overbevist om at alle de fire tiltalte må dømmes for overlagt drap, brukte han store deler av tiden sin til å berette om overgrep.

Påstandene fra de tiltalte er at faren skal ha misbrukt storesøsteren seksuelt fra hun var ti år. Han skal ha slått kone og barn med stokk.

Han skal ha truet dem med drap. Han skal ha overvåket dem, lagt beslag i inntektene deres og holdt oversikt med telefonsamtalene dere.

- Det er gitt rystende forklaringer til politiet fra de siktedes side om fysisk vold, overgrep og overvåking. Dermed ble dette sentralt i etterforskningen vår, forklarte Erik Erland Holmen ved statsadvokatene i Agder.

Han sa at etterforskningen snarere hadde styrket deres forklaringer, i stedet for å svekke dem. Han trakk blant annet frem at analyser av en omtalt trestokk viste blodspor fra den yngste gutten i familien og kona, som i dag er tiltalt.

Han viste til bevis om nummerutskrifter fra ulike mobiltelefoner fra avdøde.

Også videokamera og en digital opptaker skal være brukt i overvåking, og vil bli lagt frem fra aktor.

(Foto: Ole Dag Kvamme, TV 2 Nettavisen)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere