- Han tar det veldig tungt

Foto: David Vojislav Krekling (Nettavisen)

26-åringen erkjenner seg skyldig, men advokaten avviser at den drepte og gjerningsmannen var nære venner.

30.03.09 07:40

En mann (26) ble pågrepet ved 16.30-tiden på Romsås i Oslo for å ha knivdrept en 28 år gammel mann.

26-åringen er nå siktet for forsettlig drap på det som skal være barndomsvennen.

- Han er siktet for dette drapet, men utover det er det ikke noe nytt, sier vaktleder Oddleif Sveinungsen ved sentralvakten i Oslo politidistrikt til Nettavisen.

Erkjenner skyld
Den siktede vil bli avhørt av politiet i løpet av mandag.

- Han erkjenner at det er han som har brukt kniv. Han vil erkjenne seg skyldig, men forklarer at det var en nødvergesituasjon hvor han har overskredet for hva han kan gjøre, sier 26-åringens advokat Benedict de Vibe til Nettavisen og legger til at den siktede er sterkt preget av situasjonen.

- Detter tar han veldig tungt. Stort mer er det ikke å si, sier de Vibe.

Flere medier har skrevet at gjerningsmann og offer var venner, men advokaten avviser at det dreide seg om noe nært vennskap.

- Hvor nær de sto i forhold til hverandre er ikke så lett å si, men at de var nære venner var de nok ikke, sier han.

Rotete forhistorie
I tillegg har det kommet fram opplysninger om at de to deler en kriminell forhistorie og skal blant annet ha vært involvert i flere bilinnbrudd.

- Kan du si noe om deres felles, kriminelle forhistorie?

- Nei, det er en rotete og mangesidig forhistorie, og den inneholder en del ingredienser som involverer de to. Det kan tenkes at det er en viss sammenheng med at det ble en situasjonen der oppe på Romsås, sier de Vibe.

Les også: Mann siktet for knivdrap

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde sier til NTB at ingen andre er mistenkt i saken enn den pågrepne 28-åringen. Politiet har heller ingen indikasjoner på at andre personer er innblandet.

- Vi avhører i løpet av søndag kveld minst seks personer som har sett hele eller deler av ugjerningen da 28-åringen ble drept med et stikkvåpen. Den siktede vil først bli avhørt mandag og trolig fremstilt for varetektsfengsling tirsdag, sier Rohde.

Døde av stikkskader i hjerte
Offeret ble fraktet til Ullevål universitetssykehus, men livet sto ikke til å redde. Personen døde av flere stikkskader i hjerte- og brystregionen.

Ifølge VG skal mannen ha blitt stukket ti ganger med kniv i brystet.

Den siktede 26-åringen er domfelt fem ganger tidligere, og den alvorligste straffen fikk han for sammen med to kamerater å ha holdt en mann innesperret i over ett døgn på Romsås senter i desember 2001, skriver Aftenposten.no. Offeret skal blant annet ha blitt utsatt for tortur og voldtekt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.