RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(TA/HENRIK SOLUM)

- Han truet med å drepe meg tre ganger

Sist oppdatert:
Innehaver av puben Sailors Inn i Porsgrunn forteller om hva som skjedde da en av hennes dørvakter ble drept.

- Det er bare helt ille, jeg vet ikke hva jeg skal si. Engelen min, min nærmeste betrodde arbeidskamerat, sier innehaver av Sailors Inn, Jane Irene Luggens, til Telemarksavisa. Hun forteller om den tragiske hendelsen der dørvakten Anne Wendy Madsen (41) ble angrepet lørdag kveld og senere neste dag døde av skadene.

Pubinnehaveren har med seg roser og har lagt ned en siste hilsen til sin betrodde ansatte da hun gråtekvalt møter pressen. Hun forklarer om detaljerikt om hendelsen.

Les også: - Fem unger har mistet mammaen sin

- Han slo meg fire ganger først. Han truet med å drepe meg tre ganger og knuse vinduene. Anne ropte: Ikke slå Jane, forteller Luggens.

27-åringen var allerede på dette tidspunktet bortvist fra stedet. Han kom imidlertid tilbake, og basketaket skjedde utenfor puben. Pubinnehaveren forteller at hun først trodde det gikk bra med dørvakten, og at hun tok noen vaklende skritt før hun segnet om i armene på en bekjent.

- Jeg kalte henne engelen min. Det vil hun alltid være i mitt hjerte. Hun var utrolig snill. Hun etterlot seg fem barn i alderen 12- 23 år. Det er til dem og samboeren tankene går nå. De har mistet en mamma, kjæreste.

Stillbilde fra fra video

- Døde av hjerneblødning

Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Anne Wendy Madsen (41) døde av hjerneblødning.

- Ifølge den foreløpige rapporten antas døden å skyldes en blødning i hjernen. Videre etterforskning og sakkyndige undersøkelser vil søke å avdekke hvorfor blødningen oppstod, skriver politiet i en pressemelding tirsdag ettermiddag.

En 27 år gammel svenske er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

27-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, sier at den avdøde kvinnen tidligere har hatt en sykdom som han mener kan ha hatt betydning for det tragiske utfallet i saken.

- Etter mitt syn så er dette en veldig tragisk utgang på noe som ikke skulle ha medført en så tragisk utgang, sier Wexels.

Han peker blant annet på at den kvinnelige dørvakta ikke falt i tumultene, og at hun også skal ha klaget på at hun var kvalm og uvel etter hendelsen.

Politiadvokat Jon Borgen sier at de har flere vitner i saken, og at det også gjenstår flere vitneavhør.

- Har flere vitner

- Det er flere forklaringer som politiet bygger siktelsen på, men jeg vil ikke gå inn på hva de forskjellige har forklart, sier Borgen, som opplyser at obduksjonen skal foretas tirsdag. Han mener at den foreløpige obduksjonsrapporten fra Rettsmedisinsk institutt i Oslo kan være klar allerede på onsdag.

- Men den endelige obduksjonsrapporten vil ta lenger tid, sier Borgen.

Han gjør det klart at Rettsmedisinsk institutt også vil få alt av den avdødes tidligere helsejournaler.

- Hvis det er spesielle forhold med hennes helse som skulle gjøre henne spesielt utsatt, så vil det være interessant for oss, sier Borgen.

27-åringen som er siktet er svensk statsborger og han er opprinnelig fra Stockholm. Han er bosatt i en av kommunene i Grenland og han er for tida ikke i jobb.

Siktet fikk hjelp

Under mandagens fengslingsmøte i Nedre Telemark tingrett i Skien ba 27-åringens forsvarer, advokat Morten Wexels, om at klienten hans får hjelp av helsepersonell i den vanskelige situasjonen.

27-åringen, som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, nekter straffskyld. Han har forklart at han husker et basketak, men han kan ikke huske å ha slått den kvinnelige dørvakta Anne Wendy Madsen. Mandag formiddag fikk 27-åringen beskjed om dødsfallet – en beskjed han skal ha tatt svært tungt.

Fengslet i fire uker

Politiadvokat Jon Borgen ved Telemark politidistrikt ba i fengslingsmøtet mandag om at 27-åringen blir varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Wexels opplyste at klienten hans har forståelse for at politiet trenger litt tid på seg til å undersøke saken, og at han derfor samtykker i to ukers varetekt med brev- og besøkskontroll.

Tingrettsdommer Gustav Søvde beslutta at 27-åringen skal varetektsfengsles i fire uker, hvor av de to første med brev- og besøkskontroll. 27-åringen har tatt betenkningstid på om han skal godta kjennelsen.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere