RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Han var helt rå

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Langrennsstjernen Odd-Bjørn Hjelmeset sørger over tapet av Jon Tvedt.

(iBergen.no) Jon Tvedt var den ubestridte «Stoltzen-kongen». I 1995 slet han seg opp de knallharde trappene i motbakkeløpet i Bergen på utrolige 8 minutter og 13 sekunder. En rekord som bare han selv har vært i nærheten av etter 1995. Søndag mistet trebarnsfaren livet på en treningstur på Gullfjellet.

Les mer om Jon Tvedts bortgang:- Ikke en tur for pyser.

- Overraskende
- Det var selvfølgelig veldig trist å få beskjeden i går kveld, og at han døde på en løpetur var veldig overraskende, sier Odd-Bjørn Hjelmeset til iBergen.no.

Den 37 år gamle langrennsstjernen konkurrerte mot Tvedt i flere motbakkeløp. Uten hell.

- Han var helt rå, uansett hvor bratt det var så sprang han. Spesielt i fjor sommer var han helt utrolig, han stilte opp på to-tre motbakkeløp i uken og livnærte seg av det. Han kom, satte rekord og løp igjen, forteller Hjelmeset og beskriver hvordan det var å bli slått av bergenseren:

- Jeg hadde aldri sjans, han sprang alltid ifra meg.

Trente sammen
Evigunge Hjelmeset trente også litt sammen «Stoltzen-kongen». Blant annet i forbindelse med Tvedts rekord i prestisjetunge «Skåla Opp» hvor bergenseren forserte de 1848 meterne opp til Skålatårnet i Stryn på 1.08,39. Odd-Bjørn Hjelmeset løp samme distanse på 1.15,11 tre år tidligere.

- Vi var på noen treningsturer sammen i forbindelse med noen av disse løpene. Det er utrolig trist at han nå er borte, han hadde mye motgang i livet sitt som ikke vi andre har hatt, og han oppnådde utrolige resultater, forteller han.

Tvedts utrolige rekord på 8 minutter og 13 sekunder opp trappene i Stoltzekleiven vil ikke bli brutt med det første, tror Hjelmeset.

- Den kommer til å stå veldig lenge, helt til de henter opp noen fra Kenya eller noe sånt. I forhold til andre norske løpere så tror jeg den kommer til å stå veldig lenge, sier han.

Tvedt hadde også 14 norgesmesterskap og åtte NM-medaljer fra orientering og friidrett.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere