Gå til sidens hovedinnhold

- Han ville drepe meg

Asbjørn Steen var livredd da biltyven kom kjørende mot ham i rasende fart. - Hadde det ikke vært for at sønnen min skjøt, hadde jeg kanskje blitt drept, sier 52-åringen i et intervju med TV2 Nettavisen.

De siste dagene har vært et sant mareritt for familiefaren. Tyven som stjal familiens bil, er død, og sønnen til Asbjørn er siktet for drap.

- Det er en tragedie. En sak hvor det kun finnes tapere. Også vi som hadde gledet oss til en fin familiejul - i stedet får vi livene våre ødelagt, sier han.

Terrorisert av kriminelle
Marerittet startet natt til søndag. Tidlig på kvelden hørte Asbjørn at bilalarmen på sønnens bil løste ut. Men han trodde det var falsk alarm.

Flere timer senere våknet han - midt på natta.

- Det var mørkt ute. Jeg hørte kraftig motorrusing. Jeg så at Pajeroen vår raste rundt på gårdsplassen. Først kjørte den inn i sønnens bil, deretter traff den båten min, før bilen forsvant ut på jordet, sier Asbjørn Steen til TV2 Nettavisen.

Da bestemte 52-åringen seg for å reagere. I lang tid har den lille bygda i Froland følt seg terrorisert av kriminelle.

- De stjeler bilene våre, og truer oss. Vi vet at de er bevæpnet, og at de er farlige, sier Steen.

Han forteller at de flere ganger har varslet politiet, men til ingen nytte.

- Politiet fortalte at de ikke kunne hjelpe oss - de trengte spor å gå etter. Men er det vår jobb å skaffe det? spør 52-åringen.

Ville skyte dekkene
Da biltyven (30) forsvant ut på jordet med bilen hans natt til søndag, hentet han haglegeværet og løp ut i snøen i bare underbukse og t-skjorte.

- Jeg ville skyte fordekket på bilen. Da regnet jeg med at tyvene ville stanse, sier han.

Steen løp nedover mot jordet og forsøkte å avskjære bilen fra å komme på veien igjen.

- Plutselig ser jeg bilen på nytt, den svinger og kommer rett mot meg i rasende fart. Jeg er overbevist om at han siktet på meg, at han ville kjøre meg ned. Jeg ble livredd, sier Asbjørn Steen.

Idet han skulle til å legge an med hagle og skyte mot dekkene, skled 52-åringen og falt i bakken sammen med hagla.

- Bilen sneide meg
- På samme tid hørte jeg en knatrelyd. Jeg trodde de i bilen skjøt mot meg. Det var så vidt jeg klarte å komme meg unna, bilen sneide bare en drøy meter fra meg, før den forsvant ut på veien, sier 52-åringen.

Asbjørn Steen løp etter bilen, og da den stanset, rev han opp bildøren. Da fikk han et nytt sjokk. Biltyven hang over girspaken, og var skutt i siden.

- Da skjønte jeg at sønnen min måtte ha forsøkt å hjelpe meg. Jeg trakk ut biltyven, og forsøkte å gi han førstehjelp, deretter jeg opp til huset. Jeg ville varsle politi og ambulanse, sier han.

Men det hadde sønnen som løsnet det fatale skuddet, allerede gjort.

- De ville jo drepe deg, pappa
- Jeg løp inn i stuen og ropte: "Er det du som skjøt - han er jo død", sier Steen.

- Sønnen min ble livredd, og sa bare: "Jammen, han forsøkte jo å drepe deg pappa. De ville jo kjøre deg ned med bilen", forklarer 52-åringen til TV2 Nettavisen.

Ifølge Asbjørn Steen hadde sønnen grepet jaktrifla og løpt ut da han så hva som skjedde.

- Han fryktet for livet mitt, og sa han siktet mot dekkene på bilen. Men han skled, og skuddet traff i stedet biltyven i siden. Det hele er dypt tragisk, sier Asbjørn Steen.

Etter det fatale skuddet har familien fått bred støtte fra lokalbefolkningen og mange andre. Blomstene og telefonene fortsetter å strømme på.

- Det hjelper å vite at folk støtter oss. Men likevel er det for ille at sønnen min skal sitte hele jula bak lås og slå. Han er det snilleste menneske jeg kjenner. Alt han ville var å hjelpe meg, sier den 52 år gamle pappaen.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget