RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Handikappede bør ikke fødes

Sist oppdatert:
- Det er forkastelig å bevisst sette handikappede barn til verden, mener Frp-politiker.

- All respekt for de foreldrene som ønsker å bære frem et barn med Downs syndrom eller andre typer handikap, men jeg begynner å bli ganske lei av at de samme foreldrene skriker høyt når debatten om selvbestemt abort med jevne mellomrom kommer opp, innleder kommune- og fylkeslistekandidat for Frp Charlotte B. Finnesand i et leserinnlegg i Stavanger Aftenblad lørdag.

Hun kan ikke fatte hvorfor man vil sette barn til verden som med sikkerhet vil koste samfunnet enorme summer.

Finnesand understreker at hun har ingenting usagt med dem som allerede har kommet til verden, men konkluderer med at det rett og slett er forkastelig at noen bevisst setter handikappede barn til verden ettersom det er mye annen elendighet i verden vi kunne brukt midlene til.

Økonomisk vurdering
I telefon med Aftenbladet forklarer Finnesand at innlegget tar utgangspunkt i at kvinner har et valg om hvorvidt de vil gjennomføre eller avbryte et svangerskap.

- All ære til de som velger å bære fram et handikappet barn. Men jeg vil at kvinner som velger å avbryte svangerskapet fordi de ikke føler at forholdene er til rette for dem, skal også få samme respekt. Vi skal ikke se ned på dem som tar det valget, sier Finnesand til avisen, og presiserer at kvinnen ikke bare skal ta følelsesmessige vurderinger, med også økonomiske vurderinger.

- Usivilisert
Fremskrittspartiets ordførerkandidat i Stavanger, Trond Birkeland, synes det er forkastelig at Finnesand bruker samfunnsøkonomiske argumenter for å si at noen barn ikke er ønsket i verden, og understreker at Finnesands utspill ikke har noen paralleller til Fremskrittspartiets politikk, skriver Aftenbladet.no.

Også leder i Norsk Forbund for Utviklingshemmede i Rogaland Jens Petter Gitlesen er forarget over Finnesands utspill.

- Dette er ikke et sivilisert argument, sier han til avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere