RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hans liv er kaos

Sist oppdatert:
Han drepte en gravid mor, og en sju år gammel jente. Nå sliter Bahadir Mirzaolimov med tankene etter dobbeltdrapet.

Mandag ettermiddag ble Bahadir Mirzaolimov (26) avhørt av politiet, men avhøret tok lang tid på grunn av hans helsetilstand.

- Livet hans er i veldig stor grad i kaos. Men det er ikke uvanlig heller i slike situasjoner hvor det dreier seg om meget tragiske omstendigheter, sier mannens advokat, Arve Opdahl, til Nettavisen.

- Han er sliten
Mirzaolimov, som er siktet for drapene på Anne Grete Vollum og Cicilie Watnan Lian i Overhalla, måtte be om mange pauser under avhøret.

- Det går bedre med ham, men han må ha skikkelige pauser, så det tar tid. I alle større og alvorlige saker vil avhørene pågå over tid. Men i denne saken er det ikke noe mål å prøve å pushe noe. Man vil heller bruke den tiden man trenger for å få fram de opplysninger man har behov for, sier Opdahl.

Så sent som fredag ba 26-åringen om å inntil videre få slippe flere, fordi han ikke orket.

- Han har hele tiden vært preget av situasjonen han befinner seg i. Han har jo vært sliten også fordi det har vært problemer med å få sove og holde en viss normal døgnrytme, sier advokaten.

Han forteller at det likevel går bedre med Mirzaolimov etter at han ble overført til fengsel.

- Det går bedre, men han er fortsatt sliten. Uansett hva han syvende og sist eventuelt blir stilt strafferettslig ansvarlig for, er det å bli konfrontert med slike opplysninger nærmest en sjokkartet situasjon, sier Opdahl.

- Begikk handling
Advokaten opplyser at Mirzaolimov erkjenner å ha vært tilstede i huset der drapene skjedde.

- Han innrømmer å ha begått handlinger som må settes i sammenheng med ekskonas død. Men vi har ikke kommet dit hen å ta stilling til siktelsen. Først og fremst vil vi finne ut hva han kan bidra med, sier Opdahl.

26-åringen er i tilegg til dobbeltdrap siktet for seksuelle overgrep. Dette ønsker ikke advokaten å kommentere.

- Det har jeg ingen kommentar til så langt. For det er også et avhørstema som man vil komme inn på senere, og som jeg derfor ikke vil uttale meg om nå, sier Opdahl til Nettavisen.

- Den drepte kvinnen var gravid med tvillinger. Stemmer det at din klient fikk vite om dette på internett?

- Jeg har ingen kommentar på det. Temaet ble ikke berørt i avhøret sist, sier Opdahl til Nettavisen.

- Husker ikke alt
Så lenge mannen avhøres ønsker ikke advokaten å gi detaljer om hva Mirzaolimov har fortalt. En av grunnene er at han sitter på en del taushetsbelagte dokumenter om det som har skjedd.

- Men husker han noe fra drapsdagen?

- Det er igjen et tema som er gjenstand for etterforskning. Så derfor kan jeg ikke kommentere hva han husker eller hvor mye han husker, sier Opdahl.

- Så det vil si at han ikke husker alt?

- Det ligger i kortene, sier advokaten.

Mirzaolimov blir ikke avhørt tirsdag, men man vil trolig forsøke å avhøre ham på nytt onsdag.

- Han gir utrykk for at han ønsker å samarbeide med politiet så langt han klarer det, og jeg tror politiet har forståelse for at ting tar tid, sier Opdahl.

- Anger han på det han har gjort?

- Siden hans liv i veldig stor grad er i kaos, er det derfor vanskelig for meg å tolke hvilke ting som ligger i det kaoset. Men det er ikke i tvil at enhver person som eventuelt har begått sånne handlinger, vil beklage det sterkt, sier Opdahl, før han legger til:

- Dette er uansett en dypt tragisk sak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere