RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Håper Ragnhild og jeg er venner

Sist oppdatert:
Kong Harald har fått bursdagspresang av søsteren, og sier han håper de er venner igjen.

En munter og avslappet kong Harald feiret sin 67-årsdag med seilas i Miami.

Kongen møtte den norske pressen etter at han og hans mannskap hadde hatt den første prøveseilasen med regattabåten de har leid. Kongen er fortsatt sykmeldt etter kreftoperasjonen, men frisk nok til å delta i regattaen 2004 Acura SORC utenfor Miami Beach neste uke. Han skal selv stå til rors.

Kong Harald synes seiling er en flott måte å feire fødselsdagen på:

- Seilasen gikk bra, selv om det alltid tar litt tid å komme inn i det. Seiling er veldig viktig for meg. Det er her jeg lader batteriene, både når jeg er syk og frisk, sier han.

Var redd
Da han fikk kreftdiagnosen før jul, ba han mannskapet om ikke å avlyse regattaen. Et av målene hans var å bli frisk nok til å delta.

Kongen forteller at han var veldig redd da han ringte lege etter å ha fått symptomer på sykdommen. Han ble som kjent innlagt på Rikshospitalet på grunn av blod i urinen:

- Men jeg fikk ro med det samme legene tok kontrollen. Etter det har det bare vært positivt. Jeg trodde kanskje ikke jeg ville bli frisk nok til å seile her, men det har jo gått bra, sier han.

- Håper vi er venner
I kongens sykmeldingsperiode har storesøster prinsesse Ragnhild kommet med kritikk av både kronprins Haakon og prinsesse Märtha i et program på TV 2. Kongen har ikke selv sett programmet, men han har fulgt med i debatten.

- Jeg har snakket med Ragnhild flere ganger etterpå, og jeg har fått bursdagspresang av henne. Jeg håper vi er venner igjen, og hvis vi ikke er det, så tror jeg vi vil bli det. Dette er egentlig ikke en reell konflikt, svarte kongen da han ble bedt om å kommentere TV-programmet.

Kjeder seg
Kong Harald sier han har begynt å kjede seg som rekonvalesent. Han håper å være tilbake i full jobb etter påske. Hans barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandra, skal døpes 17. april, lørdag etter påske.

- Det er kjempehyggelig å få barnebarn. Jeg kommer nok til å savne dem mens jeg er her, men ikke ennå. Jeg traff dem i forgårs, sier han.

Kongen sier han føler seg frisk:

- Men jeg orker ikke like mye som jeg gjorde før. Jeg har begynt å kjede meg, og det er vel et tegn på at jeg begynner å bli bra, sier han.

På spørsmål om hva han fordriver tiden med, ler kongen og svarer:

- Ingenting!

Han har sluttet å røyke, ifølge monarken selv var det nesten skuffende lett.

Ikke trappe ned
Kong Harald synes ikke det er noe spesielt å bli 67 år, en alder da de fleste er gått av med pensjon. Han har heller ingen planer om å trappe ned:

- Nei, det har jeg ikke. Det er nok ikke mulig heller, sier han.

Han er svært fornøyd med sin vikar som regent, kronprins Haakon:

- Han har klart seg akkurat så godt som jeg trodde. Han har heller ikke spurt meg mye om råd, men jeg har sagt at jeg er tilgjengelig, sier kongen.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere