*Nettavisen* Nyheter.

- Håpet det skulle være over

Moren til drepte Dereka Maria Mikula er svært skuffet etter at datterens drapsmann nok en gang har anket. Fredag ble han dømt til 17 års fengsel.

26.03.04 15:30

Anne Rukan var selv til stede da dommen ble lest opp i Borgarting lagmannsrett fredag. Hun ble tydelig lei seg da Jan Erik Breida (21) anket drapsdommen.

- Jeg så for meg at saken skulle være ferdig nå, sier Anne Rukan til TV 2.

21-åringen anket dommen på stedet, både fordi han mener straffen er for streng og fordi han mener det er gjort saksbehandlingsfeil.

Klikk på bildet for å forstørre.

Psykisk belastning
Dermed må Høyesteretts kjæremålsutvalg vurdere om den mye omtalte drapssaken skal havne i Høyesterett. Det kan bety en ny og belastende rettsrunde for den drepte 16-åringens mor.

- Dette er en meget tøff psykisk belastning. Det går ikke an å sette et sluttpunktum. Hun hadde håpet på en endelig dom, sier morens bistandsadvokat, Elsbeth Bergsland til TV 2.

Faren til Dereka Maria Mikula var ikke til stede da dommen ble forkynt i lagmannsretten.

- For streng dom
Jan Erik Breida forholdt seg helt i ro da han fredag ble dømt til 17 års fengsel for å ha voldtatt og drept Dereka Maria Mikula. Han så rett ned i bordet foran seg da dommen ble lest opp.

- Han tar det veldig tungt, og synes det er en veldig streng dom. Han har hele tiden sagt at han er uskyldig, og det gjør det ekstra tungt for ham, sier Breidas advokat, Håvard Kalvåg til TV 2.

Kalvåg mener klienten hans har fått en altfor streng straff sammenlignet med andre lignende saker.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag