RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Har gode nok metoder

Sist oppdatert:
Justisminister Knut Storberget er overbevist om at politiets metoder for å ta gjengene er gode nok.

Justisministeren mener politiet har riktige arbeidsmetoder når de går til krig mot gjengene i Oslo.

- Lang på vei har politiet det. Men samtidig er vi opptatt av at vi i løpet av i år og neste år må investere mer i sikkerhetsutstyr, våpen og bilen, for å sette politiet i stand til å bruke det de har lov til å bruke, sier Storberget til TV 2 Nyhetene.

Avholder krisemøte
Politidirektør Killengreen på sin side vil nå kalle inn til krisemøte, nettopp for å diskutere hvilke arbeidsmetoder man skal ta i bruk. Da hun var med i Tabloid onsdag kveld nevnte hun stadig behovet for bedre samarbeid, og rutiner. På møtet, som går av stabelen kommende mandag, skal representanter for fire politidistrikt blant annet delta.

- Så langt skal vi sette oss ned og bli enig om en helhetlig plan. I fellesskap skal vi utarbeide denne planen, og så skal vi komme meget hurtig i gang. Så får vi se hvilke erfaringer vi får, sier Killengreen i TV 2 Nyhetene.

Justisminister Storberget gjør det klart at han vil gjøre alt han kan for å støtte opp om politiets arbeid.

- Uakseptabelt
- Dette er helt uakseptabel kriminell adferd. Det kommer fra et organisert miljø. Hvis vi ikke klarer å slå tilbake vil problemene blir større - også ellers i landet, sier han.

Den siste uken har det vært to seperate skyteepisoder der personer med gjengtilknytning har blitt skutt. Først på søndag ble lederen av en av fløyene i A-gjengen skutt av medlemmer i B-gjengen. Onsdag ble lederen av den andre fløyen også skutt, men denne gangen skal ikke hendelsen ha noe med B-gjengen å gjøre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere