- Har ikke gjort noe galt

Foto: SCANPIX

Uten å sjekke nærmere skrev sponsorsjef Terje Bogen under på de dokumentene som ble lagt foran ham.

09.05.06 15:56

(NA24 Oslo tingrett): I dag var det kommet til Terje Bogens tur til å forklare seg i retten. Han innledet sin forklaring med å fortelle at han ikke er regnskapskyndig, og av den grunn ikke hadde så god kontroll med hva som foregikk hos økonomiavdelingen i konsernet.

NA24 - din nye næringslivsavis

- Jeg bare skrev under på de dokumentene som ble forelagt meg. Jeg så ingen grunn til å dobbeltsjekke det som kom fra økonomiavdelingen, sa Bogen i retten.

Gang på gang brukte han en stressende og hektisk konsernsjefhverdag som begrunnelse for sin noe overflatiske kontroll av det han skrev under på.

- Det var ofte en svært hektisk hverdag. Jeg var mye ute på reise og titt og ofte var det svært mange som ville ha et dokument signert, så jeg bare skrev under, sa Bogen i retten.

- Jeg kan ikke regnskap
Aktor spurte flere ganger om Bogen var kjent med de økonomiske ord og uttrykk som til stadighet dukket opp på dokumenter han hadde signert og betydningen av disse.

Men Bogen svarte stort sett at i hans verden var det selve salget som var det viktige og at han ikke hadde satt seg så godt inn i den økonomiske delen av det.


- Er du kjent med de generelle regnskapsprinsippene som gjelder for kontrakter i arbeid, spurte politiadvokat Bård Thorsen Bogen om, og henviste til at svært mange av sponsorkontraktene som var i arbeid både i 2000 og 2001 var blitt inntektsført i regnskapene med bakgrunn i notater Bogen hadde skrevet under på.

Etter mye om og men kom Bogen frem til at sponsorkontrakter som fortsatt var i forhandlingsfasen ikke skulle inntektsføres.

- Jeg antar at det er slik, sa Bogen.

Aktoratet viste til flere konkrete sponsoravtaler som ennå ikke hadde blitt ferdigspikret men som allikevel hadde havnet i regnskapet.

- Viste du at dette ville få en regnskapsmessig effekt på de forskjellige regnskapene, spurte Thorsen.

- Nei jeg var ikke en gang klar over at mine notater og prognoser rundt delvis sikre kontrakter havnet i regnskapene, dette er noe dere må snakke med økonomiavdelingen om, sa Bogen.

- Vær sikker på det, svarte aktor, Statsadvokat Gunnar Holm Ringen.

Ifølge Økokrim kan de bevise at Bogen skal ha hatt kjennskap til at kontrakter for til sammen 22 millioner kroner i år 2000 og 62 millioner kroner i 2001 skal ha blitt feilaktig inntektsført i konsernets regnskaper.

I 2000 ble uferdige sponsorkontrakter med selskaper som Telenor, IF, Hydro Texaco, Siemens og Hamburg Arena ført som inntekt for Sponsor Service.

I 2001 gjaldt det samme for selskaper som Tine, Oslo Sporveier, Statskraft, Commit, Statoil, TV3, Telenor/TV2, Frontline, Oslo Energi, P4, Norske Skog, Ica og Nordea.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag