- Har ingen mistenkte

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)

Politiet mener det er for tidlig å trekke konklusjoner etter dobbelt-dødsfallet på Elverum.

18.04.06 14:06

ELVERUM (TV 2 Nettavisen): Politiet var svært tilbakeholdne på pressekonferansen tirsdag morgen:

- De er i slekt, det er mor og datter. Moren er eier av rekkehuset. Hun er 64 år, datteren er 41 år, sa fungerende påtaleansvarlig ved Hedmark politidistrikt, Odd Henning Svalheim, på pressekonferansen.

Den eldste kvinnen var enke og jobbet som sykepleier. Hun skal også ha to barnebarn i tillegg til sine to voksne døtre. Ifølge en nabo TV 2 Nettavisen har snakket med var den eldste datteren, som ble funnet død sammen med sin mor, ofte på besøk hos moren.

- Det virket som om de hadde et nært og godt forhold, sier naboen til TV 2 Nettavisen.

Under pressekonferansen tirsdag formiddag formidlet politiet en oppfordring til pressen fra familien, hvor de ba om ro.

Foto: Arne Lutro / TV 2 Nettavisen

- Ingen mistenkte
Politiet på Elverum sier til TV 2 Nettavisen at det så langt er alt for tidlig å spekulere på hvorvidt dødsfallene peker mot en såkalt familietragedie eller et drap.

Men etter det TV 2 Nettavisen erfarer er det likevel mye som tyder på at det kan dreie seg om et drap og deretter selvdrap. I går gikk politiet ut i pressen og ba om opplysninger fra publikum. Tirsdag formiddag ble denne oppfordringen ikke gjentatt.

På direkte spørsmål om politiet jobber ut i fra en teori om at det kan ha vært en tredjeperson innvolvert, svarer Svalheim:

- Vi har ingen mistenkte i saken. Men omstendighetene de to ble funnet under, gjør at vi karakteriserer dødsfallene som mistenkelige, sa Svalheim.

Han utelukker dermed ikke at det kan dreie seg om et drap med ukjent drapsmann.

Ifølge kilder TV 2 Nettavisen har snakket med skal det ha vært kvinnens yngste datter som fant de to kvinnene døde i morens hus.

Svalheim bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at de to ble funnet av en pårørende. Vedkommende skal ha vært i selskap med en annen person da de kom til huset.

Obduksjon i dag
I natt ankom teknikere fra Kripos åstedet i Grøndalsbakken sør for Elverum sentrum. De to kvinnene er hentet ut av huset og teknikere fortsetter arbeidet på stedet utover dagen.

Ifølge Svalheim vil de to bli obdusert i løpet av onsdagen.

- Vi får en foreløpig obuksjonsrapport i løpet av morgendagen. Vi regner da med å kunne si noe mer om hva vi står overfor, sa Svalheim.

Ifølge politistasjonssjef Per Erik Skaugrud er obuksjonen en svært viktig del av etterforskningen.

Avhører naboer
Samtidig som teknikere jobber på stedet, fortsetter politiet arbeidet med å avhøre naboer og kjente av familien.

Mandag kveld foretok politiet en dør-til-dør runde i nabolaget som ifølge en nabo aldri tidligere har vært plaget av bråk eller kriminalitet.

- Det nærmeste vi kommer var et innbruddsforsøk i noen av garasjene her for noen år siden. Ellers er dette det roligste nabolaget i kommunen, sier naboen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.