*Nettavisen* Nyheter.

- Har medfølelse med sjåførene

Foto: Jonny Olsen (Jonny Olsen)

Foreldrene til jenta som ble slept etter en bil i fire kilometer, bærer ikke nag til de som kjørte på henne.

19.06.09 22:22

Torsdag skjedde den tragiske ulykken, der en 13 år gammel jente først ble påkjørt av en lastebil, før hun ble truffet av en personbil som hun ble hengende fast under. I hele fire kilometer ble hun slept med bilen før hun ble oppdaget.

Gjennom rektoren på skolen der jenta går, sier nå foreldrene at de ikke er bitre på sjåførene.

- De har bedt meg om å formidle forsoning til pressen, og at de ikke har noe aggressivitet i forhold til det her. Foreldrene har også medfølelse for dem som var sjåfører. For det er to tragedier i denne saken, jentas og sjåførenes, sier rektor Iver Hole ved Slemmestad ungdomsskole til Nettavisen.

Flyttet til Haukeland
Hole sier det har blitt skrevet en del aggressive blogger om sjåførene, og synes det derfor er flott at familien til jenta også tenker på de to sjåførene.

- Jeg synes det er flott at de kan se dette midt opp i det de nå opplever med sin datter, sier rektoren.

Jenta nå er flyttet til brannskadeavdelingen på Haukeland sykehus. Skadene betegnes ikke lenger som livstruende, men alvorlige.

- Vi klamrer oss til at det ikke er livstruende lenger, og synes det er fantastisk, sier Hole.

- Tårene sitter løst
Torsdag gikk elevene ved Slemmestad ungdomsskole ut i sommerferie, men skolen holdt fredag åpent for dem som måtte trenge noen å snakke med.

- Det kom veldig mange, over 100 stykker. Det var mange elever fra alle klassetrinn og foreldre. Presten var der, politiet var der og et kriseteam, forteller Hole.

- Elevene gikk i grupper og fikk stilt de spørsmålene de hadde, og så gikk de i gang med å male, tegne og lage dikt som jenta nå har fått. Det var masse flott med fine følelser, sier rektoren til Nettavisen.

Han er godt fornøyd med at så mange elever kom til skolen, der både 13-åringen og hennes to søsken er elever.

- Sommerferien begynte jo i går, så jeg synes det var fantastisk flott at en tredjedel kommer tilbake til skolen og er engasjert i dette. Sammen prøver vi å komme gjennom dette her, sier han.

- Er det mange sterke reaksjoner blant elevene?

- Ja, det er det. Det er sterkt dette her, og det gjelder alle, både elever og personalet inkludert rektor. Tårene sitter løst, sier Hole.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.