*Nettavisen* Nyheter.

- Har vært knalltøft

Foto: Privat

Familien til Rebekka (4) som ble overkjørt og drept i alpinbakken på Bjorli, er fornøyd med dommen tråkkemaskinføreren fikk. - Vi har aldri vært i tvil om at han måtte i fengsel, sier pappa Robert Osborg.

11.11.04 00:56

Onsdag ble tråkkemaskinføreren som rygget over Rebekka Svoren Osborg dømt til ti måneders fengsel.

Fem måneder av dommen er gjort betinget, med en prøvetid på to år.

- Vi er fornøyd med dommen, og at han fikk halvparten som ubetinget, synes vi var helt greit, sier Robert Osborg, faren til Rebekka.

Den 32 år gamle føreren ble også dømt til å betale 40.000 kroner i erstatning til jentas mor, og 90.000 kroner i erstatning til jentas far, som også ble skadd i ulykken.

- Erstatningsbeløpet har vi ikke noe sterkt forhold til. Det er ikke pengene som betyr noe her. Livet hennes får vi likevel ikke kjøpt tilbake, sier Osborg til TV 2 Nyhetene.

Familien var aldri i tvil om at mannen fortjente fengselsstraff.

- Vi føler at dette er en viss form for rettferdighet, og vi har aldri vært i tvil om at han burde i fengsel. Som vår sønn sa da vi snakket om at mannen kanskje fikk fengsel: «Klart at han skal sitte i fengsel». Det var aldri noen diskusjon om det hjemme hos oss, sier Osborg.

- Det har vært knalltøft å følge rettssaken, og det vil være helt forferdelig dersom det blir en ankesak. Vi har ikke bedt om noe av dette her, sier Osborg til TV 2 Nyhetene.

Familien håper at nye og strengere regler skal hindre at noe lignende skjer igjen.

- Vårt eneste håp er at det må bli et endelig forbud mot å kjøre tråkkemaskin i løypa når den er åpen. Vi jobber videre med den saken i den grad vi har energi og overskudd til det. Det eneste positive vi kan håpe på som følge av denne saken, er at det kanskje kan gjøre at dette ikke skjer igjen, sier faren til Rebekka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.