*Nettavisen* Nyheter.

- Hårklipp var en del av sexen

31-åringen var tiltalt for å banket opp og klipt håret til sin kjæreste. Retten mente det var en del av sexen.

29.01.08 20:13

(iOslo.no) En 31 år gammel mann fra St. Hanshaugen i Oslo ble fredag frikjent for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Han sto tiltalt for å ha puttet et skjerf i sin kjærestes munn, påført henne håndjern, slått hodet hennes gjentatte ganger i gulvet og barbert av henne håret. Selv mener den tiltalte at alt var en del av deres seksuelle forhold.

- Skulle «straffes»
De to forklarte seg svært ulikt i rettssaken, som gikk over to dager i forrige uke. Ifølge den tiltalte 31-åringen var den spesielle behandlingen del av et seksuelt rollespill de lekte med hverandre. Ifølge hans forklaring var en dominant, den andre underkastet. Forskjellige former for avstraffelser, eller trusler om det inngikk i rollespillet. De to hadde avtalt at rollespillet skulle avbrytes dersom en av dem sa sitt eget navn.

31-åringen forklarte han hadde satt kvinnen, som er i midten av 30-årene, fast i håndjern. Han gikk ut på badet og hentet en barbermaskin og en saks, som han skulle bruke for å «straffe» henne for utroskap. Da han klippet deler av panneluggen av den fornærmedes hode fikk hun imidlertid panikk, og ropte navnet sitt.

Hun løp ut på badet og hentet en saks. Ifølge tiltaltes forklaring styrtet hun ut av badet med hensikt å stikke ham med saksa. Hun fikk en blødende finger og ribbeinsbrudd av angrepet.

- Protesterte
Selv mener kvinnen at hun fikk skadene mens 31-åringen, mot hennes vilje, klipte av henne håret. Hun forklarte at hun fektet med armene og protesterte vilt, og at hun fikk skadene i krangelen. Likevel tror hun ikke 31-åringen skadet henne med vilje.

Kvinnen har vært tilbakeholden med informasjon om forholdet til 31-åringen, utover at de to skal ha hatt et seksuelt forhold. Hun var sykemeldt i nesten fire måneder etter hendelsen fant sted.

Den tiltalte 31-åringen ble imidlertid frikjent for ugjerningen, fordi kvinnens forklaring ikke utelukker at tiltalte snakker sant.

«Retten finner da ikke å kunne tillegge fornærmedes forklaring den vekt at tiltaltes forklaring utover rimelig tvil fremstår som uriktig, hvorpå hans versjon av handlingsforløpet vil bli lagt til grunn i fortsettelsen.», heter det i dommen.

- I tråd med bevisene
Retten mener også at hårklippingen åpenbart var å gå for langt, men at handlingen, som i isolert sett hadde vært en legemsfornærmelse, skyldtes en misforståelse.

31-åringens forsvarer Hilde Marie Ims sier at hun er fornøyd med dommen, men vil ikke si noe om klientens reaksjon.

- Jeg har mottatt dommen i dag, og synes det er en veldig grundig og riktig dom. Ut ifra mitt ståsted er dommen helt i tråd med bevisene i saken, sier Ims til iOslo.no.

Hun forteller at hun nå avventer hva påtalemyndigheten vil gjøre med saken.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag