RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Haster for Mehmet

(TV 2)
Sist oppdatert:
Professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk, mener det haster å få en avgjørelse i Mehmet-saken: - Behandlingsresultatene blir dårligere jo lengre man venter, understreker han.

Professor i medisinsk etikk, Jan Helge Solbakk, forstår ikke helseminister Høybråtens avgjørelse om å ikke gi dispensasjon fra bioteknologiloven.

- Jeg synes det er forstemmende at Høybråten velger en løsning som absolutt ikke anbefales i rapporten han selv har bedt direktoratet om å lage for at han skulle ta en best mulig beslutning, sier Solbakk til Kanal 24.

Han stiller spørsmål ved at flertallet i Stortinget har tillit til Høybråtens avgjørelse.

-Etisk forsvarlig
Solbakk mener det er etisk fullt forsvarlig å gi Mehmet (6) behandlingen som legene anbefaler. Men han understreker at tida er knapp.

- All erfaring viser at om man kommer i gang tidlig med behandling med vevstyper lik donor er resultatene gode, og resultatene blir dårligere og dårligere jo lengre man venter, sier Solbakk.

Professoren mener også det bør opprettes et eget tilsynsorgan som har oppsyn med slike tilfeller.

Gråtkvalt pappa
Faren til Mehmet, Salim Yildiz, fikk tirsdag beskjed om at Helsedepartementet ikke vill gi unntak fra bioteknologiloven.

- Jeg er veldig skuffet, sa en gråtkvalt pappa til TV 2 tirsdag ettermiddag. Da hadde han sittet i et møte med statssekretær Kristin Ravnanger (KrF) i en drøy time for å bli informert om departementet og Helse- og sosialdirektoratets rapport.

SV joker i Stortinget
Frps John Alvheim har stilt seg i spissen for kravet om å gi dispensasjon for loven. Han er sjokkert over gårsdagens avgjørelse. Alvheim setter sin lit til SV, som blir jokeren i denne saken.

Sosialistisk Venstreparti ville i går ikke komme med noen løfter om å støtte forslaget fra Frp om å tillate beinmargstransplantasjon fra en liten søster eller bror for å forsøke å gjøre Mehmet frisk på denne måten. I Norge er det i underkant av 30 personer som lider av thalassemia major.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere