*Nettavisen* Nyheter.

- Hedda kjempet for livet

SOGNDAL/OSLO (TV 2 Nettavisen): Politiet har ingen tro på Hedda Karterudseter ikke gjorde motstand da hun ble drept. Tirsdag gråt tiltalte Hassan Samriye Hashin da politiet fortalte om det blodige åstedet.

26.04.05 14:25

Da rettssaken startet i Sogn tingrett mandag, fortalte den 41 år gamle Hassan Samriye Hashin hvordan Hedda Karterudseter ikke gjorde motstand da han la hendene rundt halsen hennes.

I sin forklaring hevdet han at han ikke mente å drepe henne, og at hun plutselig lå livløs under ham.

Brutalt
Det tror ikke påtalemyndigheten på.

I retten onsdag fortalte politiet at hybelen til 19 år gamle Karterudseter bar preg av kamp, og at jenta hadde blitt utsatt for betydelig vold.

I tillegg til å ha blitt kvalt, hadde hun blitt bitt på kroppen, slått i ansiktet, og hodet var dunket i gulvet. Politiet fant blodsprut på vegger og dør, og jenta hadde knusningsskader i nesa. Selve rommet var også svært rotete og bar preg av slåsskamp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Da Kripos og de rettssakkyndige la fram sine funn i retten, gråt den 41 år gamle tiltalte somalieren. I retten har han fortalt at han hadde en forhold til Hedda Karterudseter, og at han gikk til angrep på henne i sjalusi fordi han trodde hun hadde vært utro. Politiet mener at noe av bakgrunnen for krangelen var at Karterudseter hadde fått vite at somalieren allerede var gift.

Forsøkte flere drapsmåter
Den tiltalte hevdet mandag at han kvalte Karterudseter i sengen og at hun da ikke gjorde motstand.

Påtalemyndigheten mener derimot at han først banket henne opp, og deretter forsøkte å kvele henne med plastpose før han la begge hendene rundt halsen hennes.

Påtalemyndigheten mener også at Hashin først forsøkte å kvele jenta ved å tre en plastpose over hodet hennes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.