RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hele bygget er fylt av kullos

Sist oppdatert:
Bygningen er i ferd med å rase. Og det finnes ingen lommer igjen som ikke er fylt med kullos, sier brannvesenet.

ÅLESUND/OSLO (Nettavisen): - Med den utviklingen som har vært, er det ingen sjanse for at det finnes lommer som ikke inneholder kullos, sier Håvard Bakke i Norrwegian Search and Rescue (NORSAR) til Nettavisen.

NORSAR vil gå inn i to soverom med fjernstyrte kamera. Utstyret har en rekkevidde på fem meter.

Bakke sier at brannen ikke er like dramatisk nå, men at propanbrannen kan vare i flere døgn.

Det ryker fortsatt kraftig fra bygningen. Brannmannskapet har belaget seg på å fortsette slukningsarbeidet i hvert fall et døgn til. Med mindre blokka raser sammen innen den tid.

Brannen sprer seg
Innsatsleder Kjell Kvenseth ved Sunnmøre politidistrikt sier at det er økt fare for nettopp dette kommer til å skje. - Vi har fått montert måleinstrumenter på blokka. De viser litt bevegelse, sier Kvenseth.

Brannen har nå spredd seg til andre etasje i blokka i Fjelltunvegen 31 - to etasjer over propantanken i bygningen. Politiet betegner eksplosjonsfaren som «overhengende».

- Hvis brannen fortsetter å utvikle seg slik, blir jeg overrasket dersom ikke bygningen raser sammen, sier Kjell Kvenseth til Nettavisen.

- Svært vanskelig
Han sier at redningsmannskapene utover kvelden vil prioritere slukkingen på stedet. Fem personer er fortsatt savnet etter at raset traff blokka i natt. Kvenseth sier at politiet ennå ikke har gitt opp håpet om å finne noen av de savnede i live.

Politiet frykter at det i verste fall kan ta dager før brannen er slukket.

- Slukningsarbeidet er svært vanskelig. For det første er det vanskelig å komme til på stedet. Og vi vet heller ikke hvor mye propan som er igjen i tanken i bygningen. Situasjonen er uoversiktlig, sier operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt.

Hundrevis evakuert
Situasjonen medfører også at det ikke er mulig å sende inn mannskaper for å finne de savnede.

- Det er en reell fare for at hele blokka ramler sammen. Vi kan ikke risikere nye menneskeliv ved å gå inn der nå, så letearbeidet må utstå inntil videre, sier Trygve Ødegård.

Mellom 200 og 400 mennesker skal ifølge politiet være evakuert fra området. Disse kan ikke dra hjem før brannen er slukket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere