RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helikopteret skal heves i dag

Sist oppdatert:
I dag starter arbeidet med å heve legehelikopteret som styrtet i Vågåvatn i Gudbrandsdalen under en øvelse. Havarikommisjonen er på stedet for å finne årsaken til ulykken.

- Det er meningen å heve helikopteret i dag. Vi venter på et helikopter fra Vestlandet som skal stå for hevingen, sier lensmann Sigmund Vassend ved Vågå lensmannskontor til TV 2 Nettavisen.

Starter avhør
Vassend sier Havarikommisjonen nå er kommet til Vågå og vil starte sin gransking av ulykken. Avhør av vitner og de tre som var om bord i helikopteret vil også starte mandag.

- Vi har hatt en samling på kontoret her og er nå på vei ut til ulykkesstedet, sier Vassend.

Finne årsaken
- Helikopteret skal heves opp på land, før det blir gjort en grundig teknisk undersøkelse, sier havariinspektør Karl Bjarne Kattåsen til NRK. Han sier den tekniske undersøkelsen trolig er nødvendig for å finne årsaken til styrten. Ulykken skjedde under kontrollerte forhold under en redningsøvelse. Helikopteret måtte gjøre en nødlanding på vannet.

Alle de tre om bord i legehelikopteret kom seg ut ved egen hjelp. De ble sittende på skroget til de ble reddet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere