- Helikoptrene var avgjørende

Foto: Arve van der Meeren

Fjell kommune leide inn to privathelikoptre til slukkingen av skogbrannen i helgen. Nå venter trolig en regning på flere millioner kroner.

09.05.06 08:50

Hovedredningssentralen på Sola mente ett helikopter var nok til slukkingen av den omfattende brannen på Sotra, men kommuneledelsen var av en annen oppfatning og leide inn to private helikoptre også.

I tillegg til Statens skogbrannhelikopter var et privathelikopter i luften fra lørdag formiddag og helt frem til brannen var slukket søndag. Søndag var også et tredje helikopter i luften noen timer.

- Vi risikerte skader for flere hundre millioner kroner, og ikke minst var det viktig å sikre oss at ikke liv gikk tapt, sier rådmann i Fjell kommune, Steinar Nesse, til Bergens Tidende. Rådmannen hevder overfor NRK at resultatet av brannen kunne blitt langt verre uten disse helikoptrene.

Brannvernledelsen på Sotra støtter kommuneledelsen, og sier helikoptrene var uvurderlig i det omfattende slukkingsarbeidet.

Fjell kommune kan nå vente seg en regning på flere millioner kroner for slukkingsarbeidet. Kommuneledelsen håper fylkeskommunen vil være med og dekke regningen.

Avdelingsdirektør i direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Finn Mørch Andersen, mener beredskapen er god nok til å håndtere alle brannene som har herjet Vestlandet de siste dagene. Overfor NRK Hordaland advarer han samtidig kommunene mot å bygge beredskapen sin rundt at det kommer helikoptre og bistår.

- De skal ha slik beredskap at de er i stand til å håndtere situasjonene som skal oppstå med personell på bakken, sier Mørch Andersen til NRK.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag