*Nettavisen* Nyheter.

- Heller ut av regjering enn olje i Lofoten

Foto: (Scanpix)

Kristelig Folkepartis Ungdom krever at Einar Steensnæs og moderpartiet går ut av regjeringen dersom den seier ja til olje-leiting utenfor Lofoten.

Olje- og energiminister Einar Steensnæs sier han tar miljøet på alvor, men at regjeringen ikkje har bestemt seg i den vanskelige saka.

I naturskjønne Loftot-omgivelser lever fisken i dag uforstyrret av oljeaktivitet. Det gjør området til en indrefilet for fiskerinæring og turisme. Men oljeinteressene vil ha sin del av kaka. Så betent er saken at ungdomspartiet til KrF heller vil ut av regjering enn å åpne for oljeleting i Lofoten.

- Vi kan ikke akseptere at fisk og olje svømmer i lag, sa leder i KrFU, Per Steinar Osmundnes på et landsstyremøte i Oslo i ettermiddag.

Ikke konkludert
Olje- og energiminister Einar Steensnæs lyttet til ungdomspartiets synspunkter. Han innrømmer overfor TV 2 at spørsmålet om oljeleting i Lofoten og Barenstshavet er den vanskeligste han må ta stilling til.

- Mitt siktemål er å finne en enighet når det gjelder oljeleting i nord, basert på et samarbeid slik vi har prositiv erfaring med.

- Holder du fortsatt døra på gløtt for Lofoten?

- Jeg har ikke konkludert, da holder jeg alle muligheter åpne, men jeg kommenterer ikke konklusjonen, sier Steensnæs.

Betaler bussen fra regjeringsbygget
Beskjeden til Steensnæs fra ungdommen i eget parti i ettermiddag var ikke til å misforstå.

- Viss det blir en åpning i Loften så skal vi spandere bussbillletten vekk fra departementet, sa KrFU-lederen med klar adressse til Steensnæs, som lyttet.

Før jul må olje- og energiministeren sammen med resten av regjeringen bestemme seg i den betente saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.