RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helsetoppene hadde hemmelig hytte

Foto: Aas, Erlend (Scanpix)
Sist oppdatert:
Mens Helse Sør styrte mot millionunderskudd, ordnet direktøren hytte til seg selv og resten av ledelsen.

Anskaffelsen av den flotte hytta skjedde i strid med skattereglene og uten at administrerende direktør Stein-Are Agledal informerte sitt eget styre, skriver VG.

Agledal er i dag konserndirektør i Helse Sør-Øst, og styreleder for Sykehuset Telemark, Sykehuset Vestfold og Psykiatrien i Vestfold (PIV).

Det var mens han var PIV-direktør at Agledal ifølge avisen brøt de samme reglene som han i dag som styreleder skal følge opp. I 2003 leide han nemlig en hytte til seg selv og resten av toppledelsen ved Kvitåvatn fjellhytter i Telemark.

- I ettertid er dette kanskje ikke den klokeste beslutningen jeg har tatt, men slik ble det gjort den ganger, sier Agledal til VG.

Leieprisen for hytta per år var ca. 130.000 kroner, og ble betalt av helseforetaket. Men først etter at ansatte fikk kjennskap til hytta og reagerte, ble styret informert om bruken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere