*Nettavisen* Nyheter.

- Helt på trynet

Petter Stordalen om Dagbladets «amok-oppslag».

18.09.08 13:25

Torsdag fortalte vitnene i tur og orden hva som skjedde på Odeons turbotirsdag 31. juli 2007, da Øystein Stray Spetalen ifølge Dagbladet gikk amok. Ifølge Dagbladet skulle Øystein Stray Spetalen ha slått villt rundt seg og slått en tidligere hockeyspiller i ansiktet.

- Det er knapt en halv sannhet. Hendelsen var så liten at jeg ikke engang nevnte den for kjæresten min før vi kom hjem den kvelden, sa Petter Stordalen etter at han hadde vitnet i Oslo tingrett.

Stordalen forklaring var på linje med de andre vitnene fra den aktuelle kvelden. Espen «Shampo» Knutsen karrakteriserte Dagbladets oppslag som «ren løgn».

Les: Disse deltok på skandalekvelden

- Dette er en viktig prinsipiell sak. Den avklarer hvor langt pressen kan gå i å skrive hva de vil uten å sjekke kildene sine. Man skal sjekke kildene sine, og ikke basere seg på enkildejournalistikk, sa Stordalen utenfor rettssalen.

I retten beskrev også Stordalen forholdet mellom Øystein Stray Spetalen og Christian Eidem - mannen som Spetalen lot sin harme gå utover denne kvelden. Stordalen sa at han forstår at Spetalen var sint på sin gamle venn.

- Han hadde vært illojal, sa Stordalen uten å utdype dette nærmere.

I retten tidligere har Spetalen fortalt hvordan Christian Eidem har snakket bak hans rygg, og ifølge Spetalen forsøkt å fabrikkere voldshistorier mot Spetalen også før Odeon-episoden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.