RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Helt uakseptabel oppførsel

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var sjokkert da hun onsdag fikk se videoen av offiserene som festet med sprengstoff i Bodø. Se videoen her.

Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen var onsdag ettermiddag i TV 2 for å se videoen som nå ryster forsvaret.

- Det er en helt uakseptabel oppførsel, som er bare med på å skade for alle de tusener av mennesker som gjør en kjempejobb i forsvaret hver eneste dag, sier hun.

Her kan du se videoen som ryster forsvaret.

- Vi skal forsøke å finne ut av hva er det som gjør at dette skjer? Vi er opptatt av å jobbe med gode holdninger, etiske verdier, høy moral. Fordi vi er opptatt av å være rollemodeller for unge mennesker som skal inn i forsvaret, sier Strøm-Erichsen.

Granskes
Militærpolitiet i forsvaret satte onsdag i gang gransking av festen som ble filmet ved Bodø flystasjon.

- Dette er noe vi ser veldig alvorlig på. Eksplosiver skal behandles profesjonelt, og rus og eksplosiver har ingenting med hverandre å gjøre, sier informasjonsdirektør Birgitte Frisch i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) til TV 2 Nettavisen.

- Vi forsøker nå å få tak i videoen for å overlate den til militærpolitiet. Det er militærpolitiet som vil vurdere hva som skal gjøres videre i saken, sier Frisch.

Offiserer, som til daglig har ansvar for våpen til F-16 jagerfly, drakk alkohol mens de rigget et tv-apparat med sprengstoff og sprengte det i luften.

Rystet
Oberst Sigve Bollestad, sjefen for Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) ved Bodø hovedflystasjon, nektet onsdag å se bildene av hans offiserer som festet med sprengstoff på militært område. Også han var mildt sagt rystet over videoen som her blir offentliggjort.

To tredjedeler av landets jagerfly styrke er stasjonert på Bodø hovedflystasjon. Flere ganger har deler av flystyrken deltatt i internasjonale skarpe oppdrag. Blant annet i Baltikum og Kirgisistan. Flystasjonen og dets offiserer har et meget godt rykte. Det var disse offiserene som fester på videoen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere