*Nettavisen* Nyheter.

- Helt uakseptabelt

Statssekretær Raimo Valle mener utvisning bør vurderes.

25.07.08 22:13

I en pressemelding fra Arbeids- og inkluderingsdepartementet (AID) går statssekretær Raimo Valle hardt ut mot angrepet på asylmottaket på Nordbybråten.

- Den hendelsen som har inntruffet ved Nordbybråten transittmottak er helt uakseptabel. Det fremstår som ekstra ille dersom det er slik at det er personer som selv har kommet til Norge for å søke beskyttelse mot overgrep, som gjør seg skyldig i denne typen tilsynelatende organiserte angrep på andre asylsøkere, heter det i pressemeldingen.

Valle forutsetter at politiet vil finne frem til de skyldige og at disse vil bli straffet. Deretter skal det vurderes om det er grunnlag for utvisning.

Lovbrudd = kastes ut av landet
Utvisning er et tiltak som Jan Arild Ellingsen, stortingsrepresentant for FrP og nestleder i justiskomiteen, støtter.

- Personer uten norsk statsborgerskap som dømmes for lovbrudd som har en strafferamme på mer enn 3 måneder ubetinget fengsel bør sendes ut av landet. Regjeringen kjører en alt for slapp politikk på dette området. Det eneste forbeholdet vi vil ha på dette området er om vedkommende ville risikert en dødsstraff i hjemlandet ved tilbakesendelse.

Ved siden av dette ønsker Ellingsen seg mer oppfølging av politi opp mot mottakene.

- Det å ha et asylmottak i området kan til tider generere store problemer og kriminalitet. Sånn adferd som vi har sett nå vil gjøre at kommunene vil kvie seg sterkt for å opprette mottak.

Arbeids- og inkluderingsminister, Dag Terje Andersen, er på ferie og ikke tilgjengelig for kommentar.

Også justisminister Knut Storberget ferierer og er ikke tilgjengelig for kommentar. Justis- og politidepartementet henviser forespørsler om saken til politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.