- Her forsvant Tone

Foto: (TV 2 Nettavisen)

Her ble Tone Engelund sist sett, klokken 02 natt til søndag. Stortorget i Hamar var fullt av mennesker, men ingen så den forsvunnede jenta. Politiet sjekker nå piratdrosje-miljøet.

25.11.04 00:25

At så få mennesker har sett Tone Engelund er et mysterium for politiet. Jenta forlot sine venner på Stallgården ved 02-tiden. Deretter gikk hun innom utestedet Docile før hun igjen gikk ned Kirkebakken mot Stortorget. Dørvakt Ole Olsbakk på Docile så den 23 år gamle jenta forlate utestedet sammen med en mann. Denne mannen ble etterlyst av politiet tirsdag.

Politiet sjekker onsdag piratdrosjemiljøet på Hamar. En av årsakene er at en venninne av Tone Engelund har forklart at den savnede kvinne pleide å ta pirat-drosje når hun skulle hjem, melder TV 2 Nyhetene.

De to skal ha snakket om dette også den natten hun forsvant.

På pressekonferansen onsdag ettermiddag fortalte politiet at de hadde fått 30 nye tips, men ingen andre har sett Tone etter at hun forlot Docile.

- Det er overraskende når du tenker på at hun har gått ut i et område som var svært folksomt på denne tiden. Det var lørdag kveld og flere enn normalt var på byen denne kvelden. Hun må ha blitt observert mer i dette området, sier stasjonssjef Frode Børresen.

Tror ikke på vitne
At mannen i midten av 20-årene som skal ha forlatt Docile med Engelund ikke har meldt seg, synes politiet også er merkelig.

- Han har vært der og må ha fulgt med i mediadekningen av saken, sier Børresen.

Tirsdag kveld meldte et nytt vitne seg for politiet. Til VG sier mannen at han så Engelund gående langs Strandveien sammen med en utenlandsk mann. Politiet fester ikke lit til denne observasjonen.

- Han har gitt en annen beskrivelse av Tone enn den vi har, sier Børresen til TV 2 Nettavisen. I tillegg kjenner TV 2 Nettavisen til at mannen har servert uriktige historier til pressen ved tidligere anledninger.

Kripos
Politiet karakteriserer fremdeles saken som en forsvinning, men legger nå opp etterforskningen som en kriminalsak. Onsdag kveld er fire personer fra Kripos på plass i Hamar. Da vil politiet vurdere å kle opp en markør som Tone Englund og plassere markørpersonen der hun sist ble sett, i håp om at noen husker henne igjen.

Samtidig fortsetter søket både på land og i vann rundt Hamar sentrum.

Politiet sjekker også alle videoer fra overvåkingskameraer i området. I tillegg jobber de med å kartlegge piratdrosjemiljøet på Hamar for å finne ut om Engelund tok piratdrosje kvelden hun forsvant.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.