RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Her kan man ikke bygge utedo

Bildet er av den del av det verneverdige området i Stabbursdalen. Fylkesmannen i Finnmark vil verne landskapet og naturen, og forby utedo-bygging.
Bildet er av den del av det verneverdige området i Stabbursdalen. Fylkesmannen i Finnmark vil verne landskapet og naturen, og forby utedo-bygging. Foto: Thor Thorsson/Flickr
Sist oppdatert:
Fylkesmannen i Finnmark ber om en «konkret vurdering av behovet» for en 2 kvm utedo.

En mann fra Lakselv fikk tillatelse til å bygge et utedo på to kvadratmeter i et vernet område i Stabbursdalen i Finnmark og fikk tillatelse fra nasjonalparkstyret.

Mannen fikk også tillatelse til å utvide et uthus til 15 kvadratmeter og en veranda på 1,5 meters bredde langs hytteveggen.

Men nå har Fylkesmannen i Finnmark engasjert seg i saken og krever stans i byggingen, skriver avisen Sâgat.

Fylkesmannen mener at verandaen på 13,5 kvadratmeter samt uthuset på 15 kvadratmeter vil endre landskapsbildet betydelig i verneområdet.

Verneområdet utgjør 936 kvadratkilometer, eller 936.000.000 kvadratmeter.

«Utedo må også vurderes etter naturmangfoldlovens § 48, da verneforskriften ikke åpner for bygging av utedo. Dette krever igjen at det gjøres konkret­e vurderinger av søkers behov», anfører fylkesmannen i sin klage, skriver avisen.

Stabbursdalen nasjonalpark ble stiftet i 1970 og utvidet av Miljøverndepartementet i 2002. Formålet var «å bevare et stort naturområde tilnærmet fri for tekniske inngrep, der biologisk mangfold med et naturlig og variert plante- og dyreliv, skal sikres.»

Både parken og utvidelsen av den ble møtt av sterk motstand av de lokale bosatte.

25. juni må styret i Stabbursdalen nasjonalpark ta stilling til om en utedo og veranda er et uforholdsmessig inngrep i naturen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere