RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Heroisk av piloten

(Foto: TV 2/Sigurd Knudsen)
Sist oppdatert:
Helikopteret havnet på fem meters dyp, men begge om bord overlevde. - Piloten opptrådte heroisk, sier politiet.

- De to som var om bord var en pilot og en kvinnelig fotograf fra Molde, opplyser operasjonsleder John Kåre Flo i Sunnmøre politidistrikt til TV 2 Nettavisen mandag ettermiddag.

Det er uklart hva som var årsak til at helikopteret styrtet over Isvatnet nær fjellet Slogen (1564 m.o.h) i Ørsta kommune mandag ettermiddag.

- Heroisk innsats
De to om bord hadde ingen sjanse til å komme seg ut av helikopteret før det smalt i det iskalde vannet. Politiet er imponert over pilotens handlekraft.

- De to ble med helikopteret ned til bunnen og piloten utførte en heroisk innsats da han klarte å få både seg selv og kvinnen ut av helikopteret og opp til overflaten, sier operasjonsleder Flo.

Piloten og kvinnen tok seg ved egen hjelp til land, rundt 100 meters svømmetur i det tre-fire grader kalde vannet.

Gikk selv til bygda
- Kvinnen ville av forståelige årsaker ikke sitte på med luftambulansen etter styrten, og valgte å gå vel to timer ned en dal på nordsida av Slogen, til Urken der det er vegforbindelse, forteller Flo.

Derfra ble kvinnen fraktet med bil til Sykehuset Ålesund, mens piloten ble fløyet. Begge ble undersøkt og skrevet ut uten fysiske skader.

Vitner varslet
Slogen en av de mest besøkte fjelltoppene i Sunnmøre og det var flere vitner til helikopterstyrten i Isvatnet, som ligger på 872 m.o.h. Mobildekningen i området er imidlertid ustabil, og det var flaks at vitner fikk varslet politiet etter ulykken som skjedde i 13.30-tiden mandag.

Politiet har varslet Flyhavarikommisjonen om ulykken og vil bistå med heving og transport av helikopteret, som nå ligger på bunnen av Isvatnet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere