- H/Frp er en farlig allianse

Ap-leder Jens Stoltenberg fastholder at Høyre og Fremskrittspartiet er en farlig allianse som trekker politikken i feil retning.

09.09.03 11:59

I TV 2s politiske debattprogram "Tabloid" sa Stoltenberg at Frp trekker Høyre til høyre og at de driver privatisering for privatiseringens skyld.

- Disse partiene selger ut verdier det har tatt generasjoner å bygge opp. Dette er ikke til beste for folk flest, sa Stoltenberg,ifølge NTB.

Hagen skrøt av Os

Partileder Carl I. Hagen repliserte med at Ap alltid har skremt med hva Frps politikk ville føre til. Han sa at partiet har plassert seg mellom Høyre og Ap og fører en politikk som bygger på det beste fra de to.

- Se på situasjonen i Os. Det er det ingen ventelister til sykehjemmene, og folk er fornøyd. Det er Ap som aldri sørger for nok penger, og som skaper en uverdig eldreomsorg, sa Hagen.

Frp-lederen vil ha minimumsbemanning på sykehjemmene, full valgfrihet mellom private og offentlige institusjoner og automatisk fullfinansiering gjennom trygdekontorene.

Stoltenberg advarte

Stoltenberg advarte mot å tenke kroner og øre i alle sammenhenger og mente at bedriftsøkonomiske hensyn ikke passer sammen med "varme hender og verdig omsorg".

- Vi kan ikke bruke børsens logikk i skolen og eldreomsorgen, sa han.

Hagen beskyldte Stoltenberg for nærmest å være sykelig opptatt av sparing og budsjettbalanse.

- Det du sier er at det ikke er så farlig med dem som er gamle i dag. Vi skal spare oljepengene til du og jeg blir gamle. Det er trist å høre, sa Hagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.