RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Høiby sparket mens hun lå nede

Foto: Ole Dag Kvamme
Sist oppdatert:
KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Tingrettsdommer Lars Christensen feller en nådeløs dom over Espen Høiby, og skriver at han handlet skremmende.

Høiby dømmes dermed for både legemsfornærmelse og legemsbeskadigelse, som er navnene på straffelovens paragrafer 228 og 229.

Mens Høiby selv sier han dyttet/slo ekskjæresten (41) slik at hun falt, og kun det, finner retten at sannheten er en annen.

Sparket i hodet

- Retten finner det hevet over rimelig tvil at tiltalte ved denne anledning sparket NN gjentatte ganger i hodet og kroppen etter at han dyttet henne overende, og at de påviste skader og lesjoner ble påført av sparkene, heter det i dommen.

Og videre:

- Tiltaltes forklaring om at NN måtte ha fått de skadene som er påvist, etter å ha snublet over hans bein, kan ikke legges til grunn. Det er ikke mulig å forestille seg at alle disse skadene/lesjonene på forskjellige steder av kroppen kan ha oppstått på denne måte.

Aktor fikk medhold på alle punkter unntatt ett: Christensen og meddommerne mener piloten ikke handlet under særdeles skjerpende omstendigheter eller mishandlet henne da han slo og sparket ekskjæresten.

Retten mener Høiby brekte fingeren hennes da han sparket fornærmede i hodet mens hud forsøkte å skjerme seg ved å holde hendene for ansiktet.

Retten finner ikke at Høiby handlet i en tilstand av nedsatt bevissthet.

40-årslag

Den alvorligste voldsepisoden fant sted i et 40-årslag på Søgne gamle prestegård ved 02-tiden 1. september 2002.

Men saken handler om to episoder. I den 12 sider lange dommen finner retten for det første at Høiby øvet vold mot ekskjæresten søndag 4. august i fjor.

Etter en bedre middag i moren – Marit Tjessems leilighet på Høivold brygge, dro hans daværende kjæreste på byen alene. Høiby forlot datteren, som sov alene i leiligheten, og dro til byen for å finne kjæresten.

Han fant henne sittende på gaten med en annen mann, og er dømt for å ha slept henne med seg.

Krangel

Fire uker senere det deltok kjæresteparet på 40-årslaget til noen venner av seg. Etter vorspiel, velkomstdrinker og middag med vin var det dans. Utpå natten endte det i krangel mellom Høiby og hans nå 41 år gamle ekskjæreste.

Hun forklarte retten at hun gikk for å ta en drosje hjem, fordi hun hadde barn som ventet på henne. Høiby kom etter henne, og hun forklarte retten at han var ”helt vill”.

Etter volden konstaterte legevakten ifølge dommen ”store blodutredelser over og under høyre øye. En finger på venstre hånd var brukket. Hun hadde merker etter stump vold. Hun hadde blåmerker på høyre bekkenhalvdel, hudavskrapning (rødt merke) bak venstre øre, blåmerker på armene og hudavskrapning på ene albuen.”

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere