- Hindrer høyredreining

- Arbeiderpartiet er dypt uenig i den politikk som denne regjeringen fører. Derfor er vi glad for at vi har klart å stanse noe av høyredreiningen gjennom dette budsjettopplegget, sier Jens Stoltenberg (Ap).

- Kommunene får om lag 2,2 milliarder kroner mer i frie inntekter, derav er det satt av 200 millioner kroner til å utvide timetallet i småskolen. Vi har også fått regjeringen med på om lag en milliard kroner ekstra til helse, slik at egenandelene kan reduseres og sykehusenes økonomi forbedres, sier Ap-leder Jens Stoltenberg i en kommentar.

Ingen AFP-endring

Det ble også oppnådd enighet om at regjeringen trekker sitt forslag om midlertidige ansettelser. I tillegg blir forslaget om AFP-ordningen trukket. Det samme gjelder forslag om endringer i permitteringsloven.

For øvrig har Ap fått gjennomslag for at skolebygg skal kunne pusses opp for en milliard kroner, og Husbankens låneramme blir utvidet med en milliard kroner.

Glad for sosialt bidrag

- Arbeiderpartiet vil stemme subsidiært for budsjettavtalen. Vi er ikke denne regjeringens parlamentariske grunnlag. Men vi er glad for at vi i dag har bidratt til å styrke innsatsen for økt sysselsetting og for de arbeidsledige, samt gi kommunene bedre økonomi og mer til helsevesenet, understreker Stoltenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.