500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

- Hindrer salg av =Oslo

Roy er en av de faste selgerne av =Oslo og er stolt av jobben sin, men det at andre selgere forsøker å hindre folk i å få seg jobb liker han svært dårlig.

I frykt for økt konkurranse hemmeligholder flere av =Oslos selgere gatemagasinets adresse. Derfor er det mange rusmisbrukere som ikke slipper til som selgere.

Flere rusmisbrukere som TV 2 Nettavisen har vært i kontakt med sier at de ikke får solgt gatemagasinet på grunn av lang venteliste. Styremedlem i =Oslo, Stian Olderkjær, mener det er helt andre grunner til dette.

- Mitt inntrykk er at det er mange som ikke får høre om det, og ikke vet hvor vi befinner oss, sier Olderkjær.

Fast selger
- Det at folk prøver å beskytte arbeidsplassen sin på den måten har jeg ikke sansen for, og hvis dette er tilfelle så skal jeg ta opp det på neste selgermøte, sier Roy.

Roy har solgt gatemagasinet siden juni i år og synes det er en flott jobb. Han sitter nå i selgerstyret og er svært aktiv på den fronten.

Pengene ikke viktigst
Olderkjær sier det virker som selgerne ønsker å holde det litt skjult om hvor andre potensielle selgere kan henvende seg. Han skjønner godt at det er frustrasjon blant selgere som kanskje sliter litt mer med salg nå enn før, da det var færre selgere.

- Det er ikke bare salg og penger som er viktig, men også den kommunikasjonen som oppstår mellom selger og kunde, sier Oldekjær.

Han mener at =Oslo tiltaket ble satt i gang for at folk skulle forandre synet sitt på vanskeligstilte mennesker. Han sier at de som selger gatemagasinet får god kontakt med storsamfunnet og som et resultat har folk endret synet sitt på rusmisbrukere.

Det er nå over 330 registrerte selgere av magasinet, men det er mellom 50 og 100 som selger gatemagasinet daglig.

- Vi har nok selgere, men vi har ikke tenkt å sette et tak ennå, vi må se an situasjonen, sier han.

I andre byer som London, hvor hjemløse selger det tilsvarende gatemagasinet The Big Issue, har de et tak på 600 selgere.

Kriterier
=Oslo har nå blitt medlem av International Network of Street Papers (INSP) som krever visse kriterier til hvem som får selge gatemagasinene. I England er det hjemløse som skal hjelpes, mens i Norge er det også andre som slipper til.

Olderkjær sier at gatemagasinet har inntak for folk som har en vanskelig livssituasjon og som på en eller annen måte detter ut av samfunnet.

- Dette er en mulighet for dem å komme i kontakt med storsamfunnet igjen, sier han.

INSP har regler som sier at selgere ikke kan være ruset, mens i Norge er det en litt annen definisjon. Dette er fordi mange av selgerne er heroinmisbrukere og er avhengige av heroinen for å kunne fungere.

Men møter de opp overstadig ruset, får de ikke lov til å selge gatemagasinet.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget