*Nettavisen* Nyheter.

- Historisk for minstepensjonister

Trygdeoppgjøret er i havn - enslige minstepensjonister får mest.

28.05.08 22:52

Partene kom onsdag til enighet: Minstepensjonen til enslige pensjonister skal økes med 16.476 kroner til 136.296 kroner, det vil si en økning på 13,75 prosent. Opptrappingen skal skje over to år, og økningen tilsvarer to ganger folketrygdens grunnbeløp

I tilegg skal tilleggspensjonen til unge uføre trappes opp, med en økning på 14.112 kroner.

- Et historisk løft
Regjerningen er veldig godt fornøyd med resultatet av forhandlingene.

- Dette er et historisk løft for enslige minstepensjonister og unge uføre. Å heve minstepensjonen for enslige pensjonister til 2 G er et viktig løft for en gruppe der vi vet at mange sliter økonomisk. Det er også et svært godt oppgjør for pensjonister og alle andre som får sine inntekter regulert gjennom folketrygdens grunnbeløp, uttaler statsminister Jens Stoltenberg og arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen på regjeringens nettsider.

Enigheten i trygdedrøftingene innebærer også at Regjeringen vil foreslå for Stortinget en opptrappingsplan som innebærer at minstepensjonen til enslige pensjonister fra 1.mai 2010 skal utgjøre to ganger folketrygdens grunnbeløp. Dette innebærer at alle pensjonister og andre som får sine inntekter regulert gjennom folketrygdens grunnbeløp får en betydelig realinntektsvekst i 2008

- Hipp, hipp, hurra!
Folketrygdens grunnbeløp G økes med 3 444 kroner (5,5 prosent) med virkning fra 1. mai 2008. Nytt grunnbeløp vil dermed utgjøre 70.256 kroner.

- Jeg er svært godt fornøyd med at partene i trygdedrøftingene er enige i forslaget vi har lagt fram, sier arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen.

Også Senterpartiet er godt fornøyd:

- Hipp, hipp, hipp hurra for økt minstepensjon! skriver kommunal- og regionalminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding.

Regjeringen vil nå legge forslaget fram for Stortinget.

Les mer om trygdeoppgjøret her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.