RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hjalp drapsdømt å rømme

Sist oppdatert:
Den drapsdømte rømlingen Kjell Rune Rotenes er nå tilbake på Sandviken sykehus. Samtidig er tre personer pågrepet, siktet for å ha hjulpet Rotenes med flukten.

Det opplyser Hordaland politidistrikt i en pressemelding nå i formiddag. De tre personene blir i dag avhørt av politiet. Samtlige er siktet for å ha hjulpet Rotenes med å flykte, samt for å ha holdt ham skjult frem til 33-åringen ble pågrepet natt til i dag. Siktelsen har en strafferamme på fem års fengsel.

- Vi har etterforsket denne saken ganske intenst, og fikk ettehvert ganske gode indikasjoner på hva som hadde skjedd. Dette ledet oss til en bolig i Fana, og de tre ble pågrepet i forbindelse med det. Politiet har også avhørt andre personer i denne relasjonen. Disse har status som mistenkte, og vil bli fulgt opp i en egen sak, sier politinspektør Svein Erik Krogvold ved Hordaland politidistrikt til iBergen.no.

Ikke avhørt
Kjell Rune Rotenes er nå tilbakeført til Sandviken sykehus, i henhold til dommen på tvungent psykisk helsevern. Ifølge Krogvold ble 33-åringen ikke avhørt om flukten før han ble sendt tilbake.

- Situasjonen var slik at det ikke ga grunn til noe nærmere avhør, sier Krogvold.

- Hvilken tilstand var Rotenes i da han ble pågrepet?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere.

- Har dere noen indikasjoner på om Rotenes har begått noen kriminelle handlinger mens han var på frifot?

- Nei, ikke meg bekjent, sier Krogvold.

Vil påskjønne tipser
Etter at politiet i går gikk ut og etterlyste den drapsdømte med navn og bilde, rant det inn med tips til politiet.

- Mange tips kom inn, og hjalp oss til å få alle bitene på plass. I natt var det spesielt ett tips som hjalp oss til pågripelse. Politimesteren vil følge opp vedkommende, og sørge for at den personen får en påskjønnelse som takk for hjelpen, sier Krogvold.

Politiinspektøren vil ikke gå nærmere i detaljer om hva tipset gikk ut på. Rotenes ble pågrepet i Steinsviken i Fana klokken 01.32 i natt. Ifølge Krogvold, forsøkte Rotenes først å stikke av, men ga opp da politiet sendte hund etter ham.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere