RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
- LAGET ANNONSER: En 38 år gammel norskkubaner er tiltalt for å ha fremmet prostitusjon ved å leie ut leiligheter til prostituerte, samt å lage annonser for dem. Han skal også ha lånt ut simkort til sexarbeiderne. Disse annonsene viser noen av de prostituerte som knyttes til mannen. Foto: politiet
- LAGET ANNONSER: En 38 år gammel norskkubaner er tiltalt for å ha fremmet prostitusjon ved å leie ut leiligheter til prostituerte, samt å lage annonser for dem. Han skal også ha lånt ut simkort til sexarbeiderne. Disse annonsene viser noen av de prostituerte som knyttes til mannen. Foto: politiet

- Jeg skjønte at det ikke var hundre prosent lovlig det jeg gjorde

- Hjalp prostituerte med leiligheter og sex-annonser

Sist oppdatert:
En 38 år gammel norskkubaner risikerer fengsel for hallikvirksomhet.

En henvendelse om aktiviteten på 38-åringens bankkontoer fikk Økokrim til å se nærmere på den nå hallik-tiltalte norskkubanerens økonomi.

Etterforskningen ledet fram til 1,4 millioner kroner i innskudd, penger politiet mener delvis stammer fra prostitusjonsvirksomhet ved at mannen skal ha leid ut leiligheter til sexarbeidere.

Et Google-søk på mannen viste at han hadde 35 ulike telefonnumre registrert på seg selv. Flere av disse numrene fant Økokrim igjen i eskorteannonser på internett.

- Fremmet andres prostitusjon
På bakgrunn av dette tok Statsadvokatene i Oslo ut tiltale for brudd på straffelovens paragraf 202: «For å ha fremmet andres prostitusjon».

Det skal være snakk om mellom 50 og 60 prostituerte som han hjalp med praktiske ting i forbindelse med virksomheten deres.

Da 38-åringen møtte i Oslo tingrett tirsdag, erkjente han straffskyld for å ha drevet framleie av leiligheter til prostituerte menn og kvinner. Han forklarte også at han har laget annonser for dem, besvart telefoner for prostituerte som ikke kan engelsk og lånt ut simkort slik at kunder kunne få kontakt med dem.

Fakta: Leilighetene:

Klikk for å åpne faktaboksen
 

Mandals gate: to leiligheter

Vibes gate: fire leiligheter

Ullevålsveien: to leiligheter

Skovveien: en leilighet

Bogstadveien: en leilighet

Eilert Sundts gate: en leilighet

Waldemars hage: en leilighet

Dronning Eufemias gate: en leilighet

Ole Vigs gate: en leilighet

Lille Bislett: en leilighet

Rathkes gate: en leilighet

Maridalsveien: en leilighet

Parkveien: en leilighet

- Jeg skjønte at det ikke var hundre prosent lovlig det jeg gjorde, men ikke at det var så alvorlig som hallikvirksomhet, sa han fra vitneboksen.

- Vet ikke hvor mye jeg har tjent
Det skal for det meste ha vært via Facebook at spansktalende menn og kvinner i 20-årene kontaktet ham for å få hjelp til å finne et sted å bo i Oslo. Han opererte under et kallenavn som etter hvert ble godt kjent gjennom jungeltelegrafen.

- Jeg fikk et godt rykte på meg for å være god til å finne steder å bo for dem som kom til Norge, forteller han.

38-åringen - som også selv har drevet med prostitusjon - forklarte at det var ønsket om å tjene penger som gjorde at han begynte med framleie av leiligheter til prostituerte.

- Jeg hadde økonomiske problemer i en periode, og dette var en måte for meg å komme meg ut av det på. Jeg vet ikke hvor mye jeg har tjent.

- Åpenbart
Mannen sa i retten at han har framleid totalt fire-fem leiligheter, men politiet mener det dreier seg om langt flere.

- Ja, det er helt åpenbart, sier aktor Frank Grimstad Jensen til Nettavisen.

I retten kunne politiet dra fram en liste på 23 leiligheter i Oslo sentrum som de mener mannen leide ut til prostituerte. Gjennomgangen av leiekontraktene viser ifølge politiet at leieperiodene varierte fra seks måneder til kun fire dager i en periode på drøye to år.

- Hadde sommerjobb som telefonsvarer
En 47 år gammel mann fra Finland er også tiltalt for å ha fremmet prostitusjonsvirksomheten. Han skal ha hatt som sommerjobb å besvare telefoner fra kunder, avtalt tid, sted og pris for de seksuelle tjenestene og veiledet kundene til leiligheten hvor de seksuelle tjenestene skulle utføres.

De to tiltalte skal være perifere bekjente, og hadde kun møttes et par ganger. I retten sa 38-åringen at den 47 år gamle finnen ikke har hatt noe med denne saken å gjøre.

47-åringen erkjente å ha besvart telefoner, men erkjenner ikke straffskyld.

- Jeg svarte på telefoner og fikk mat igjen for det.

I tillegg til hallikvirksomhet er norskkubaneren tiltalt for å ha kjøpt og solgt opptil to kilo amfetamin.

Strafferammen i saken er fengsel i inntil seks år. I tillegg kommer politiet til å kreve at alle pengene mannen har tjent på framleie til prostituerte blir inndratt.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere