RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Hold dere inne

Foto: Montasje: TV 2 Nyhetene/SCANPIX
Sist oppdatert:
Politiet i Vestfold oppfordret alle til å holde seg inne inntil «Tuva» hadde stilnet.

Torsdag formiddag traff stormen «Tuva» norskekysten, og ved 10.00-tiden blåste det opp til liten storm ved Utsira fyr i Rogaland.

Stormen bevegde seg siden videre østover, og nådde torsdag kveld Vestfold og Østfold. Politiet i Vestfold fikk det svært travelt utover kvelden med over 40 meldinger som følge av stormen i løpet av to timer.

På slutten av kvelden roet været seg derimot, og like etter midnatt melder politiet at de ikke har noen nye meldinger som følge av uværet.

- Nå er det rolig her, sier operasjonsleder Tormod Kristiansen til Nettavisen natt til fredag.

- Hold dere inne
Fra Larvik mottok politiet blant annet melding om trær som ligger «hulter til bulter», og i Tønsberg ble det meldt om strømledninger som «flyr gjennom lufta». Stormen var så ille til tider at politiet ba folk om å holde seg innendørs.

- Jeg anbefaler alle som ikke må ut, om å holde seg der de er, sa operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Åge Haakonsen, til Nettavisen torsdag kveld.

- En stor mengde trær har falt over gater og veier over hele Vestfold, og flere steder har de dratt med seg strømledninger, fortsatte Haakonsen til Nettavisen.

Stormen første til at politiet i Larvik måtte stenge fergeområdet. Der hadde store deler av bølgeblikktaket i gangbrua til fergen blåst av. I tillegg hadde en trampoline forvillet seg delvis ut på E18 ved Holms.

Det er så langt ikke meldt om personskader i distriktet.

Tak blåste av
Også i Østfold har vinden vist krefter.

- Vi har to hustak som har blåst av, opplyser operasjonsleder i Østfold politidistrikt Sigrun Mørkeseth til Nettavisen ved 19.00-tiden.

Både politi og brannvesen rykket ut etter at store deler av taket til Svela Marine på Rolvsøy ble blåst av.

Ifølge f-b.no skal brannvesenet ha forsøkt å sikre take, men de måtte etter hvert gi opp som en følge av den sterke vinden. Hele området måtte til slutt sperres av.

- Beboere i området bør helst holde seg innendørs og ikke dra i nærheten av bygningen, sier Mørkeseth til f-b.no.

Det største flaket som løsnet fra taket hos Svela Marine var på 80 kvadratmeter.

På Gimle aldershjem i Kristiansand ble beboerne vekket opp fra middagshvilen da stormen blåste bort deler av taket på aldershjemmet.

- Jeg hørte et brak, sier Kari Skaar til TV 2 Nyhetskanalen.

213720

- Sterke vindkast
Både Torp og Rygge lufthavn melder torsdag kveld om kuling. I tillegg er det mye regn og sludd i luften og flere sterke vindkast.

- Vinden grenser nå mellom svak og sterk. Den er sterkest i Vestfold og Østfold, mens den har roet seg i Telemark og lenger vestover, forteller meteorolog i Strom Weather Martin Grønnevet til Nettavisen.

Ifølge sa.no skal vinden ha vært oppe i både 25 og 28 sekundmeter i Oslofjorden.

På Romerike meldte stormen seg som snø. I løpet av under fire timer - mellom klokka 15 og 18.45 - registrerte politiet hele 23 hendelser i romerikstrafikken, melder rb.no .

Oslo Lufthavn Gardermoen melder om forsinkelser på opp mot en time.

- Det snør kraftig torsdag kveld, og det gir oss noen utfordringer. I tillegg blir det fort forsinkelser fordi uværet skaper problemer på andre flyplasser på Østlandet også, sier informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo Lufthavn til ANB-NTB.

Forsvinner ved midnatt
Vinden var ved 14.00-tiden sterkest i grensen mellom Rogaland og Agder. Ved 16.00-tiden hadde den sterkeste vinden flyttet seg østover til Telemark, og ved 18.00-tiden nådde den Vestfold og Østfold.

Øst for Kristiansand er fortsatt 400 husstander uten strøm. På det meste har om lag 3000 husstander vært uten strøm torsdag.

- Hovedproblemet er trær som blåser over ende og river med seg strømledningene, sier Realf Ottesen fra Agder Energi til Nettavisen.

Ved midnattstid er vinden forventet å forsvinne inn i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere