RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Holdes i kunstig koma

KUNSTIG KOMA: 16-åringen fra Borge ungdomsskole ligger i kunstig koma, og situasjonen er alvorlig og uavklart, etter drukningsulykken som skjedde her i 3.dam i Fredrikstadmarka.
KUNSTIG KOMA: 16-åringen fra Borge ungdomsskole ligger i kunstig koma, og situasjonen er alvorlig og uavklart, etter drukningsulykken som skjedde her i 3.dam i Fredrikstadmarka. Foto: Erik Hagen (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
16-åringen fra Borge ungdomsskole blir holdt i kunstig koma. Tilstanden er fremdeles alvorlig etter drukningsulykken i Fredrikstadmarka.

Det skriver rektor på skolen i et informasjonsbrev.

– Elevene er utrolig rolige i dag, og er tydelig preget av hele situasjonen, forteller rektor Tone Amundsen til f-b.no.

I dag tidlig samlet hun alle ansatte til fellesmøte for å fortelle om den skadde 10.-klassingen som nå ligger på Rikshospitalet etter badeulykken i 3.dam i Fredrikstadmarka lørdag kveld.

Les også: Rektor ved Kvernhuset samlet elevne: - Vi må stå oppreist

– Vise respekt

– Vi samlet hele 10.-trinn, rundt 150 elever, i gymsalen og informerte om situasjonen. Den er uavklart, og vi snakket videre om at det er viktig å vise respekt for elever og foresatte i en slik situasjon, sier Amundsen.

I dag sender hun ut informasjonsbrev til alle elever og foresatte. Der innleder hun slik:

«To ungdomsskoleelever fra Fredrikstad ble lørdag kveld 14. juni utsatt for en drukningsulykke i forbindelse med bading ved Bjørndalsdammen. Det ble gjennomført hjerte-/lungeredning på begge guttene, som deretter ble fraktet med helikopter til Oslo Universitetssykehus (OUS) og som nå ligger på OUS – Rikshospitalet. Den ene gutten, som er elev ved Kvernhuset skole, døde søndag ettermiddag. Den andre gutten, som er elev ved Borge ungdomsskole, blir holdt i kunstig koma og situasjonen rundt han er på dette tidspunktet alvorlig og uavklart.»

I brevet forteller hun videre om hva skolen gjorde mandag morgen:

«Vi startet dagen i dag ved å samle hele personalet til møte kl. 08.00, der rektor ga felles informasjon. Hele 10. trinnet ble deretter samlet i skolens gymsal. Undertegnede informerte der elevene om det som har skjedd - alle lærerne på trinnet, samt skolens tiltaksteam og to helsesøstre var også tilstede. Elevene på trinnet ble deretter sendt tilbake til sine klasserom, og resten av skoledagen gis de mye tid til å snakke med hverandre samt de voksne som er tilstede.»

Les også: - Et populært samlingssted

- Forferdelig trist

– Vi har helsesøster i beredskap og tar godt vare på elevene. Det er i tillegg satt av egne rom som elevene kan bruke om de vil snakke med noen, sier Amundsen.

Nå har skolen fokus på elever og pårørende.

– Det er forferdelig trist, det er ikke noe annet å si. Vi tenker veldig på familiene, og det er spesielt med tanke på at guttene var søskenbarn. De har det tøft nå, sier Amundsen, som av hensyn til familiens situasjon vil vente med å kontakte dem.

I slutten av informasjonsbrevet skriver Amundsen at:

«skolens aktiviteter de nærmeste dagene vil naturlig nok preges av helgas tragiske ulykke», og at: «Glemmen kirke vil være åpen fra kl 14 i dag. Der kan de som ønsker det, tenne lys, ha en stille stund eller snakke med prest».

Les flere saker fra Fredriksstad Blad her.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere