RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Homofile bør kastreres

Sist oppdatert:
Homofile sprer sykdom, mener bystyremedlem i Bergen. Han vil ha homofile i eget register og kastrere dem.

(iBergen.no) 9. klassingene som besøkte valgbodene på Torgallmenningen tirsdag, fikk seg litt av et sjokk. For på runden for å høre hva de ulike partiene synes om homofili, fikk de servert følgende sitater fra Pensjonistpartiets Kåre Husabø:

- Han sa at alle homofile burde føres inn i et register, og at de burde kastreres. Han sa at homofile menn har samleie på en unaturlig måte som sprer sykdom, forteller noen av elevene til avisen Åsane Tidende.

Sitter i bystyret
Husabø (85) sitter i bystyret i Bergen, og er partiets tredjekandidat til kommunevalget mandag. Bystyrerepresentanten argumenterte også mot at homofile får rett til å gifte seg og få barn.

Til Bergens Tidende sier Husabø at han er for kjemisk kastrering, slik loven åpner for.

- Når loven åpner for det, synes jeg det er hver enkeltes valg. Hvis du har kommet i en sånn situasjon at livet gir ikke mening, så er jo muligheten der, for dem som har kommet ut i et slikt uføre, sier han til avisen. Hvilket «uføre» han snakker om, vil han ikke kommentere nærmere. Han bekrefter også at han mener homofile sprer sykdom.

Rødt-leder Torstein Dahle, som selv er homofil, har reagert sterkt på Husabøs utsagn. Nå krever Dahles parti at Husabø trekker seg.

Pensjonistpartiet tar avstand
- Dette kan ikke forsvares, sier politisk nestleder i Pensjonistpartiet, Einar Lonstad.

Han hadde ikke hørt om uttalelsene til Husabø før iBergen.no tok kontakt.

- Dette var helt nytt for meg. Men det jeg kan si er at dette får stå for hans egen regning. Det er ikke noe jeg kan forsvare ut fra vår politikk. Dette er over hodet ikke i tråd med partiprogrammet, sier Lonstad.

Det har foreløpig ikke lykkes iBergen.no å komme i kontakt med Husabø

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere